The Concrete Factory is gespecialiseerd in het vlinderen van betonvloeren. Wij vlinderen betonvloeren voor zowel particulieren als voor aannemers en bedrijven. Bent u opzoek naar een betrouwbare en voordelige partij om uw betonvloer te laten vlinderen? Wij staan graag voor u klaar. Wij maken al de offertes op maat naar uw wensen, dit is geheel vrijblijvend.

Waarom wordt een betonvloer gevlinderd?

Wanneer een betonvloer vers wordt gestort en deze droogt op, dan zult u vast herkennen dat deze erg ruw en stroef zijn. Vaak wordt er gekozen om de betonvloer te vlinderen. Dit wordt gedaan wanneer de betonvloer begint te drogen. Nadat de betonvloer is gestort en deze begint te drogen, komt er een laagje water op te staan. Wanneer dit laagje water verdwenen is kan er begonnen worden met het vlinderen van de betonvloer. Voorheen werd dit gedaan om de betonvloer mooi en egaal vlak te maken. Dit was ontzettend praktisch in bijvoorbeeld fabriekshallen en garages om vet en ruwe olie eenvoudig te kunnen opruimen. Tegenwoordig zien wij steeds vaker dat er betonvloeren in huizen worden gestort omdat het er ontzettend mooi uit ziet. In combinatie met het vlinderen van de betonvloer komt deze er strak en modern uit te zien.

Betonvloer laten vlinderen?

De voordelen van beton vlinderen

  • Een strakke en naadloze afwerking
  • Een natuurlijke uitstraling
  • Bescherming tegen vuil en vlekken
  • Een slijtvaste vloer
  • Onderhoudsarm
  • Jarenlang plezier

Wanneer beton vlinderen

Wanneer een betonvloer net nieuw is gestort, komt er na een bepaalde tijd een laagje water op te staan. Dat gebeurt na zo’n 30 minuten. Als de laag is verdwenen, dan kan er begonnen worden met het vlinderen van het beton. Begin pas met het vlinderen wanneer uw betonvloer zo ver gedroogd is dat u er op kunt lopen. De reden dat u erop moet kunnen lopen is de volgende; de nieuw gegoten betonvloer moet de zware vlindermachine kunnen dragen zonder dat er inzakkingen in het beton ontstaan.

Betonvloer vlinderen prijs

De kosten van het storten en vlinderen van beton verschilt per situatie. Daarom ontvangt u bij The Concrete Factory altijd een offerte op maat. Dit komt doordat er altijd gekeken moet worden naar de huidige situatie, de dikte van de vloer die gegoten dient te worden en voorbereidingswerkzaamheden. Wij adviseren onze klanten om rekening te houden met een bedrag van 55 tot 120 euro per m2.

Onderhoud beton

Hoewel een betonvloer onderhoudsarm is, is deze niet geheel onderhoudsvrij. De vloer zal desondanks deze keihard is onderhouden moeten worden. Vooral vloeren die buiten gelegd zijn dienen een voorjaars poetsbeurt te krijgen. Deze behandeling klinkt misschien ingrijpend maar is heel eenvoudig. De vloer kan namelijk gewoon gereinigd worden met zeep. Let op! Gebruik geen reinigingsmiddelen waar een te hoge PH waarde in zit! Op het eerste gezicht lijkt dit heel goed te werken, echter zal dit op het lange termijn het beton aantasten en schade aanbrengen aan het beton. Door de hoge PH waarde zal het cement tussen de kiezels aangetast worden. Hierdoor zullen poriën en pukjes ontstaan die extra vuil opnemen. Daarnaast zal de vloer gaan stoffen.

Het is dus belangrijk dat de juiste soort zeep gebruikt wordt om het beton goed te kunnen reinigen. Twijfelt u of u de juiste soort zeep in huis heeft? Neem gerust even contact met ons op.

Liever niets aan het toeval overlaten? In onze webshop zijn verschillende producten te verkrijgen om uw vloer op de juiste manier te reinigen.

Heeft u iets laten vallen op uw vloer en kan dit niet verwijderd worden met een regulier schoonmaakmiddel? The Concrete Stripper zorgt ervoor dat u uw vloer op een veilig manier kunt schoonmaken en zelfs ontdoen van hevige olie en bandensporen.

Zelf beton vlinderen

Zelf beton vlinderen? Het is belangrijk om dit bedachtzaam aan te pakken met de juiste kennis en middelen. Ook is het mogelijk om beton handmatig te vlinderen. Hiervoor kunt u gebruik maken van een speciale schuurspons. Echter neemt het handmatig vlinderen van beton veel tijd in beslag en zorgt het in de meeste gevallen voor een minder egaal resultaat. Daarom wordt deze methode vaak ook alleen gebruikt bij het vlinderen van kleine oppervlaktes. Voor grotere oppervlaktes zoals betonvloeren zal je al snel een speciale vlindermachine nodig hebben om de klus te klaren. Dit is een robuust apparaat met verschillende instellingen en bladen waarmee je rekening dient te houden. Daarnaast heb je behoorlijk wat kracht nodig om de vlindermachine in gareel te houden en een egaal resultaat te verkrijgen. Bedenk van te voren dus goed of dit een klus is waar u zelf mee aan de gang gaat, of toch beter uit kunt besteden. Toch uitbesteden? The Concrete Factory helpen u graag!

Gaat u liever zelf bezig met het vlinderen van u betonvloer? Dan helpen we u graag een handje op weg met enkele tips. Begin bijvoorbeeld pas met het vlinderen wanneer uw betonvloer zo ver gedroogd is dat u er op kunt lopen. Dit duurt meestal zo’n 30 minuten na het storten van de nieuwe vloer. De reden dat u erop moet kunnen lopen is de volgende; de nieuw gegoten betonvloer moet de zware vlindermachine kunnen dragen zonder dat er inzakkingen in het beton ontstaan. Bent u van plan om uw garagevloer egaal te maken? Dan zal vlinderen vaak voldoende zijn. Gaat het om ruimtes binnenshuis, bijvoorbeeld uw woonkamer of keuken? Dan zal u merken dat de betonvloer met enkel vlinderen alsnog ruw aan kan voelen en ogen. Polijsten zal in dat geval een mooie vervolgstap zijn. Hiermee zorgt u voor een mooie glanzende afwerking. Niet oogt dit alleen netter, maar het is ook nog eens makkelijker te reinigen en schoon te houden.

De droogtijd vóór en na het beton vlinderen

Nadat het beton gestort is, wordt de toplaag van het beton open geschuurd zodat er een cementlaag ontstaat. Dit wordt enkele keren herhaalt totdat er een mooie laag is ontstaan op de betonvloer. Daarna worden de spanen onderop de vlindermachine gebruikt, deze spanen poetsen de toplaag weer dicht. Tussen iedere behandeling van de vlindermachine moet er enige tijd gewacht worden zodat het beton de tijd heeft om harder te worden. Dit wordt herhaald totdat het gewenste resultaat is bereikt. Het kan tot wel 24 uur na het vlinderen duren totdat de betonvloer compleet gedroogd is. Het wachten is zeker de moeite waard.

betonvloer vlinderen

Gevlinderd woonbeton

Het vlinderen van een woonbeton vloer wordt niet alleen gedaan om de strakke en gladde afwerking die er fantastisch uitziet. Beton is ontzettend sterk en daarnaast heel erg duurzaam. Wanneer een betonvloer gevlinderd wordt is het tevens mogelijk om hier een kleur aan toe te voegen die perfect past bij uw inrichting van uw kantoorpand, woning of bedrijfspand.

Het vlinderen van een betonvloer gebeurt op dezelfde dag als wij de betonvloer storten. Het polieren, monolithisch afwerken oftewel vlinderen wordt gedaan met een speciale vlindermachine.

Prachtige tijdloze vloer

Wilt u zelf een prachtige gevlinderde betonvloer laten aanleggen, heeft u vragen over dit proces of heeft u andere vragen? Wij beantwoorden deze graag voor u, neem gerust contact met ons op.