Beton vlinderen

The Concrete Factory is gespecialiseerd in het vlinderen van betonvloeren. Wij vlinderen betonvloeren voor zowel particulieren als voor aannemers en bedrijven. Bent u opzoek naar een betrouwbare en voordelige partij om je betonvloer te laten vlinderen? Wij staan graag voor u klaar. Wij maken al de offertes op maat van uw wensen, dit is geheel vrijblijvend.

Vlinderen beton – waarom is dit nodig?

Wanneer een betonvloer vers wordt gestort en deze droogt op, dan zult u vast herkennen dat deze erg ruw en stroef zijn. Vaak wordt er gekozen om de betonvloer te vlinderen. Dit wordt gedaan wanneer de betonvloer begint te drogen. Nadat de betonvloer is gestort en deze begint te drogen, komt er een laagje water op te staan. Wanneer dit laagje water verdwenen is kan er begonnen worden met het vlinderen van de betonvloer. Voorheen werd dit gedaan om de betonvloer mooi en egaal vlak te maken. Dit was ontzettend praktisch in bijvoorbeeld fabriekshallen en garages om vet en ruwe olie eenvoudig te kunnen opruimen. Tegenwoordig zien wij steeds vaker dat er betonvloeren in huizen worden gestort omdat het er ontzettend mooi uit ziet. In combinatie met het vlinderen van de betonvloer komt deze er strak en modern uit te zien.

Vlinderen woonbeton vloer

Het vlinderen van een woonbeton vloer wordt niet alleen gedaan om de strakke en gladde afwerking die er fantastisch uitziet. Beton is ontzettend sterk en daarnaast heel erg duurzaam. Wanneer een betonvloer gevlinderd wordt is het tevens mogelijk om hier een kleur aan toe te voegen die perfect past bij je inrichting van uw kantoorpand, woning of bedrijfspand.

Het vlinderen van een betonvloer gebeurt op dezelfde dag als wij de betonvloer storten. Het polieren, monolithisch afwerken oftewel vlinderen wordt gedaan met een speciale vlindermachine.

Voordelen vlinderen beton

  • Een strakke en naadloze afwerking
  • Bescherming tegen vuil en vlekken
  • Een slijtvaste vloer
  • Jarenlang plezier

Onderhoud beton

Hoewel een betonvloer onderhoudsarm is, is deze niet geheel onderhoudsvrij. De vloer zal desondanks deze keihard is onderhouden moeten worden. Vooral vloeren die buiten gelegd zijn dienen een voorjaars poetsbeurt te krijgen. Deze behandeling klinkt misschien ingrijpend maar is heel eenvoudig. De vloer kan namelijk gewoon gereinigd worden met zeep. Let op! Gebruik geen reinigingsmiddelen waar een te hoge PH waarde in zit! Op het eerste gezicht lijkt dit heel goed te werken, echter zal dit op het lange termijn het beton aantasten en schade aanbrengen aan het beton. Door de hoge PH waarde zal het cement tussen de kiezels aangetast worden. Hierdoor zullen poriën en pukjes ontstaan die extra vuil opnemen. Daarnaast zal de vloer gaan stoffen.

Het is dus belangrijk dat de juiste soort zeep gebruikt wordt om het beton goed te kunnen reinigen. Twijfelt u of u de juiste soort zeep in huis heeft? Neem gerust even contact met ons op.

Liever niets aan het toeval overlaten? In onze webshop zijn verschillende producten te verkrijgen om uw vloer op de juiste manier te reinigen.

Heeft u iets laten vallen op uw vloer en kan dit niet verwijderd worden met een regulier schoonmaakmiddel? The Concrete Stripper zorgt ervoor dat u uw vloer op een veilig manier kunt schoonmaken en zelfs ontdoen van hevige olie en bandensporen.

Prachtige tijdloze vloer

Wilt u zelf een prachtige gevlinderde betonvloer laten aanleggen, heeft u vragen over dit proces of heeft u vragen? Wij beantwoorden deze graag voor u, neem gerust contact met ons op.