Overweegt u een betonvloer in huis te nemen? De afwerking van uw betonvloer is essentieel. Tegenwoordig zijn betonvloeren helemaal in trek. Logisch, de vloeren zijn strak, tijdloos en duurzaam. Om het mooie uiterlijk van een betonvloer te krijgen is de afwerking erg belangrijk. Hoe gaat het betonvloer afwerken in zijn werk? We leggen het u graag uit.

Benieuwd naar uw mogelijkheden?

Neem contact op voor het afwerken van uw betonvloer

Betonvloer storten

Voordat de betonvloer kan worden afgewerkt, moet natuurlijk eerst de betonvloer gestort zijn. Het storten van de betonvloer doen we in de ochtend, direct op locatie. Tussen het storten en afwerken in kan de vloer een beetje uitharden. Op het juiste en gewenste moment beginnen wij met het afwerken (ook wel vlinderen genoemd) van de betonvloer voor het beste resultaat.

Betonvloer afwerken voor woonbeton

Van oorsprong komen betonvloeren veel voor in de industrie of bij bedrijfsterrein. Deze vloeren hebben een andere afwerking dan de betonvloeren die wij storten in woningen. Betonvloeren binnenshuis noemen we woonbeton of woonbeton vloer. Deze betonafwerking moet zo mooi en comfortabel mogelijk zijn om dagelijks in te leven. Lees meer over woonbeton.

vloer vlinderen

Betonvloer vlinderen

Vlinderen is een techniek voor het afwerken van een betonvloer. Wanneer een betonvloer namelijk nieuw gestort is, dan is deze nog erg ruw en stroef. Door de betonvloer na het storten te vlinderen maken we deze vlak. De vloer minder ruw en stroef maken doen wij met een speciale vlindermachine. Hiermee beginnen we zodra de vloer begint te drogen en het laagje water, wat zich vormt na het storten van het beton, is verdwenen. Het vlinderen zorgt voor de strakke en moderne afwerking van de betonvloer.

De voordelen van het vlinderen zijn:

  • Het zorgt voor een strakke en naadloze afwerking
  • Biedt bescherming tegen vuil en vlekken
  • Zorgt voor een slijtvaste vloer
  • Verlengt de levensduur van de betonnen vloer

Op onze pagina kunt u meer lezen over een betonvloer vlinderen.

Betonvloer afwerken met kleur

Op zoek naar een betonvloer met kleur? Dat is goed mogelijk. Tijdens het afwerken van de vloer voegen wij kleurpigmenten toe. Deze kleur voegen wij toe aan de betonvloer wanneer deze nog aan het uitharden is, voordat wij beginnen met het afwerken van de vloer. Tijdens dit proces mengt de toegevoegde kleur zich met het beton, wat ervoor zorgt dat de vloer de kleur zal behouden en niet onderhevig is aan slijtage. Om deze reden is het afwerken van de betonvloer met kleur een duurzamere oplossing dan de vloer te schilderen. Door de slijtage die bij het schilderen optreedt komt de originele kleur snel weer naar boven. Iets wat met onze methode niet zal gebeuren. Lees meer over een gekleurde betonvloer.

duurzaam vlinderen

Gevlinderde betonvloer afwerken door impregneren

Een betonvloer laten afwerken door deze te impregneren is de perfecte manier om de vloer te beschermen. Het impregneren van een betonvloer kan gedaan worden bij een pas gegoten vloer, maar kan ook gedaan worden bij een vloer die er al jaren ligt. Bij het impregneren van een betonvloer beschermt u de vloer met een beschermende stof. Dit zorgt ervoor dat de vloer vuil, olie en waterafstotend wordt. De betonnen vloer gaat hierdoor minder slijten en zorgt ervoor dat de vloer er mooier uitziet. Het effect van het impregneren is namelijk dat de vloer een mooie glans laag krijgt. Het impregneren van een betonvloer verschilt wel tussen een pas gestorte vloer en een vloer die er al een tijdje ligt. Wanneer de vloer er al een tijdje ligt, moeten wij deze eerst grondig schuren. Vervolgens kunnen wij de vloer impregneren met onze Duro-Nox beton impregneer. Daarna is het wachten tot de vloer volledig gedroogd is. Tot slot gaan we polijsten en de vloer voorzien van een beschermlaag en dan ziet uw vloer er weer uit als nieuw. Wilt u meer weten over het impregneren van een betonvloer? Bekijk dan onze pagina over betonvloer impregneren.

Benieuwd naar een afgewerkte betonvloer?

Wij helpen u hier graag bij