Betonvloeren zijn tegenwoordig zeer in trek en wanneer je de vloeren ziet dan snapt u meteen waarom. Betonvloeren hebben een strak uiterlijk en zijn erg duurzaam. Om het mooie uiterlijk van een betonvloer te krijgen is de afwerking erg belangrijk, maar hoe gaat het betonvloer afwerken in zijn werk? Wij vertellen u er graag meer over.

Beton vlinderen

Wanneer een betonvloer nieuw gestort is, dan is deze nog erg ruw en stroef. De vloer vlinderen is een methode die wij gebruiken om de vloer minder ruw en stroef te maken. Hiervoor gebruiken wij een speciale vlindermachine. Het vlinderen van de betonvloer wordt gedaan wanneer de vloer begint te drogen. Hiermee wordt begonnen wanneer het laagje water, wat zich vormt na het storten van het beton, is verdwenen. Het vlinderen van de betonvloer zorgt voor de strakke en moderne uitstraling. De voordelen van het vlinderen zijn:

  • Het zorgt voor een strakke en naadloze afwerking
  • Biedt bescherming tegen vuil en vlekken
  • Zorgt voor een slijtvaste vloer
  • Verlengt de levensduur van de betonnen vloer
  • Op onze pagina beton vlinderen kunt u er meer over lezen.

Betonvloer voorzien van kleur

Tijdens het afwerken van de betonvloer is het tevens mogelijk om de vloer van een door u gewenste kleur te voorzien. Dit kunnen wij doen door pigmenten toe te voegen. Deze voegen wij toe aan de betonvloer wanneer deze nog aan het uitharden is en vervolgens starten wij met het vlinderen van de betonvloer. Tijdens dit proces mengt de toegevoegde kleur zich met het beton, wat ervoor zorgt dat de vloer de kleur zal behouden en niet onderhevig is aan slijtage. Om die reden is dit een duurzamere oplossing dan het schilderen van de vloer. Door de slijtage die dan optreedt, komt de originele kleur snel weer naar boven. Iets wat met onze methode niet zal gebeuren.

Impregneren betonvloer

Het impregneren van een betonvloer (link) kan gedaan worden bij een pas gegoten vloer, maar kan ook gedaan worden bij een vloer die er al jaren ligt. Bij het impregneren van een betonvloer beschermt u de vloer met een beschermende stof. Dit zorgt ervoor dat de vloer vuil, olie en waterafstotend wordt. De betonnen vloer gaat hierdoor minder slijten en zorgt ervoor dat de vloer er mooier uitziet. Het effect van het impregneren is namelijk dat de voer een mooie glanslaag krijgt. Het impregneren van een betonvloer verschilt wel tussen een pas gestorte vloer en een vloer die er al een tijdje ligt. Wanneer de vloer er al een tijdje ligt, moeten wij deze eerst grondig schuren. Vervolgens kunnen wij de vloer impregneren met onze Duro-Nox beton impregneer. Daarna is het wachten tot de vloer volledig gedroogd is. Tot slot gaan we polijsten en de vloer voorzien van een beschermlaag en dan ziet uw vloer er weer uit als nieuw. Wilt u meer weten over het impregneren van een betonvloer? Bekijk dan onze pagina over betonvloer impregneren.

Mooie afgewerkte betonvloer

Wilt u ook een mooi afgewerkte betonvloer of heeft u hier advies over nodig? Wij helpen u hier graag bij. Neem contact met ons op.