onze vloeren zijn 100% Groen
Duurzame materialen
Binnen een dag klaar
Hoge kwaliteit producten
slide image
slide image
slide image

Betonvloer badkamer

Een betonvloer in de badkamer ziet er superstrak uit. Met een professioneel gestorte betonvloer ziet uw badkamer er modern en stoer uit. Ook kunt u de vloer vanuit een andere ruimte laten doorlopen. Zo krijgt u één groot geheel en daar is beton zeer geschikt voor. Een gevlinderde betonvloer in de badkamer kan tegen een stootje, is naadloos en strak. Steeds vaker zien we vraag naar een betonvloer in de badkamer. Een badkamer betonvloer kunnen we in verschillende structuren en kleuren in uw badkamer storten.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Meer dan 20 jaar ervaring

Scherp geprijsd

100% duurzaam

Betonvloer met douchedrain

Als u de betonvloer in de badkamer laat doorleggen betekent dit dat er een douchedrain in de betonvloer moet komen. Om een douchedrain te plaatsen in een betonnen badkamervloer zijn er enkele zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Zo moet er een douchedrain worden geplaatst met onder-uitloop, en geen zijuitloop. Dit omdat een zijuitloop in een betonvloer meer kans heeft op scheurvorming in het beton.

Voordelen betonvloer badkamer

Veelal wordt een betonvloer in de badkamer gestort voor de looks. Maar naast de mooie uitstraling van een betonnen badkamervloer, is deze ook erg praktisch. De badkamervloer is namelijk naadloos en met de juiste bescherming ook waterafstotend, wel zo fijn voor in de badkamer! Knoeien in de badkamer is geen probleem meer. De kenmerken en voordelen van een betonvloer badkamer:

Naadloos

Een strakke, gegoten vloer van beton is naadloos. Dit brengt een strakke look met zich mee, die direct opvalt en een modern karakter heeft. Deze stevige naadloze vloer past dankzij het industriële aspect erg goed in winkels en showrooms.

Slijtvast

Zelfs als de betonvloer intensief wordt belopen gaat deze lang mee. Een betonvloer is namelijk erg kras- en slijtvast. Uw nieuwe bedrijfsvloer van beton gaat dus jarenlang mee. Zonder problemen kan de vloer langdurige zware gewichten dragen.

Vloeistofdicht

Soms is het wenselijk dat een vloer vloeistofdicht is, bij laboratoria en wasstraten bijvoorbeeld. Maar ook horecagelegenheden profiteren van een vloeistofdichte bedrijfsvloer. Door een toevoeging te doen aan de betonmix, maken we de betonnen vloer vloeistofdicht. Zo werkt de vloer olie-, en waterafstotend.

50-image

Afschot in de badkamer betonvloer

Om ervoor te zorgen dat de afwatering in het douchegedeelte van de badkamer goed loopt, moet er een afschot worden gemaakt. Voor een douche ligt de gemiddelde afschot tussen de 1 en 2 centimeter. Om de badkamervloer vlak te maken en de betonvloer in het douchegedeelte onder afschot te krijgen is het van groot belang om een afscheiding te plaatsen. In de meeste gevallen wordt dit gedaan met een wand, anders zal er een profiel of hoeklijn moeten worden geplaatst.

Betonvloer badkamer kosten

De kosten voor een betonvloer in de badkamer hangt af van verschillende factoren. Bij TheConcreteFactory ontvangt u daarom altijd een offerte op maat. We kijken naar uw huidige situatie, de dikte van de te storten badkamervloer en welke voorbereidingswerkzaamheden er gedaan moeten worden. Uiteraard worden ook de totale vierkante meters in acht genomen en zijn de grootste kostenpost van de badkamer betonvloer. De grootste factoren die de prijs van uw badkamer betonvloer bepalen zijn:

Badkamer oppervlakte

Des te groter uw badkamer, des te groter de offerte. Het is vrij vanzelfsprekend dat de grootte van het badkameroppervlak de belangrijkste factor is voor het bepalen van de betonvloer prijs. Voor een grotere badkamer betaal je in totaal meer, echter neemt de vierkantemeterprijs af naarmate het oppervlak groter wordt.

Gebruikte betonsoort

De prijs van uw betonvloeren badkamer hangt ook af van het soort beton dat wordt gebruikt. Ook bepaalt de dikte van uw vloer hoeveel het totale kostenplaatje wordt. Naast de dikte en het soort beton, is ook de betonkleur van invloed op de prijs. Voor verschillende kleuren wordt een meerprijs betaald vanwege het bewerken van de betonmix en de materiaalkosten die daar aan te pas komen. Voor actuele prijzen kunt u contact met ons opnemen.

Afwerking badkamervloer

Hoe de badkamer betonvloer wordt afgewerkt draagt bij aan het totale kostenplaatje van de vloer. Ook aan het impregneren of coaten van uw badkamervloer zijn kosten verbonden. Wordt de vloer volledig doorgetrokken de douche in?

gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Onderhoud betonvloer in de badkamer

Een betonvloer badkamer is erg eenvoudig te onderhouden. Het beste kunt u deze regelmatig stofzuigen en één keer per week dweilen. Door de vloer regelmatig te reinigen houdt u de vloer optimaal. Klik hier voor meer tips voor het onderhouden van uw betonvloer.

De dichtheid van een betonvloer in de badkamer

Na het storten en vlinderen van de betonvloer is deze nog niet voor de volledige 100% waterafstotend. Om een betonvloer in de badkamer te storten is het dus verplicht dat deze wordt geïmpregneerd. Doordat we de badkamervloer impregneren wordt de dichtheid verhoogd en wordt de vloer vuil- en vloeistofafstotend en makkelijker te onderhouden. Hoe we betonvloeren impregneren leest u hier.

Uw badkamervloer beschermen tegen vlekken

Het is fijn wanneer uw badkamer vrij is van vlekken. Op een badkamervloer komen snel vlekken. Dat terwijl de badkamer een schone en hygiënische omgeving hoort te zijn. Het beschermen van een betonvloer kan op allerlei manieren. Sommige van deze manieren kunt u gemakkelijk zelf doen, andere manieren kunt u beter aan de professional overlaten. In de badkamer krijgt u veel te maken met vocht en schoonmaakspullen, niet gek dat dit ook wel eens op de grond belandt. Hoe u de betonvloer in de badkamer tegen vlekken beschermt leest u hieronder:

Natuurlijke olie

Om de toplaag van het gestorte beton in goede conditie te houden kunt u de badkamervloer beschermen met een natuurlijke olie. Wrijf de vloer in met lijnolie om een mooie glans en beschermlaag te creëren. Door de lijnolie krijgt de betonvloer van uw badkamer wel een donkerdere kleur. Lijnolie kunt u gerust zelf op de vloer wrijven, wel raden wij aan om dit te laten doen door iemand met ervaring. Uiteraard kunt u ons inschakelen voor het inwrijven van lijnolie over uw betonnen badkamervloer.

Badkamervloer impregneren

Bij het impregneren van een betonvloer, wordt als ware een beschermende laag aangebracht. Deze impregneerlaag trekt in het gestorte beton en zal de vloer beter beschermen. De voornaamste reden om een badkamervloer te impregneren is om de vloer vuil, olie en waterafstotend te maken. Dit is verplicht voor een badkamervloer omdat deze ruimte extreem vochtig wordt. Door uw betonnen badkamervloer te impregneren, houdt u de vloer vocht en vetvrij. Met een simpele veeg van een doek haalt u snel de vlekken uit uw betonvloer.

Betonvloer coaten

Als derde manier om uw badkamervloer te beschermen tegen vlekken kunt u de betonvloer coaten. Bij het coaten van uw betonvloer wordt een transparante beschermlaag op de bestaande vloer aangebracht. Vaak is dit polyurethaan (PU) of epoxy. Helaas spiegelt de badkamervloer deels mee met het plaatsen van deze beschermlaag, waardoor het uitzicht van de vloer kan veranderen.

Badkamer betonvloer met kleur

Op zoek naar een betonvloer met kleur in uw badkamer? Gekleurde betonvloeren worden steeds populairder. Gelukkig bieden wij veel verschillende mogelijkheden voor een gekleurde betonvloer. Bijna elke denkbare kleurtint is mogelijk. Zo storten wij betonvloeren in badkamers met een standaard grijze of bruine kleur, maar ook een pimpelpaarse badkamervloer is mogelijk. Door de professionaliteit en ervaring van ons team is het mogelijk om tot uw gewenste kleur te komen. Uw betonvloer in de badkamer de juiste kleur meegeven doen we met verschillende technieken. Meer informatie over gekleurde betonvloeren.

Onderscheidend en innovatief

The Concrete Factory wordt gekarakteriseerd als onderscheidend, innovatief en duurzaam. We willen Nederland laten zien dat woonbeton tal van mogelijkheden kent. We doen dit door nieuwe producten op de markt te brengen die in het buitenland hun sporen al verdiend hebben. Deze producten voorkomen vlekken en vergeling. Hierdoor zijn uw zorgen voor tientallen jaren verdwenen. Dit alles passen we al 10 jaar toe op tal van vierkante meters betonvloer in de gehele Benelux. Het verandert niets aan het uiterlijk! Maar wel aan de kwaliteit!

Vakmanschap

Onze betonvloeren zijn een plaatje in zijn geheel. Vaak is slecht kantwerk een doorn in het oog waar naderhand niets meer aan te doen is. Door te schuren gaat u kiezels zien en om er een laagje over te leggen is het te dun, ook de kleurstelling is in veel gevallen afwijkend. Doordat wij alle stappen van het proces en alle factoren in 1 keer goed uitvoeren krijgt u een woonbeton vloer die tot wel 75 jaar mee gaat. Daarom leveren wij onze vloeren woon-klaar en gaan pas weg als deze glad en strak is.

Veelzijdig beton

Een goed gelegde betonvloer gaat tot wel 75 jaar mee en is dus een goede investering. The Concrete Factory kan uw betonvloer in wel 15 kleuren opleveren, wat u vele opties biedt om uw interieur een nieuwe impuls te geven. Daarnaast is een betonvloer ook nog eens erg makkelijk te onderhouden en als u uw betonvloer door The Concrete Factory laat onderhouden, garanderen wij ook nog eens een verlengde levensduur van 15 jaar! Wilt u meer weten over uw mogelijkheden? Neem dan snel contact op met ons via 06 537 977 53 of vraag een offerte aan.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik het beste mijn betonvloer onderhouden?

Voor de dagelijkse/wekelijkse schoonmaak raden wij aan een emmer met lauw water te gebruiken met een beetje zeep. Gebruik hiervoor wel natuurlijke (of PH-neutrale) zeep.

Hoe wordt beton glad gemaakt?

Het beton wordt egaal gestort in de ruimte, de vloer is dan nog niet helemaal glad. Tijdens het droogproces wordt de betonvloer gevlinderd en wordt de ruwe vloer gladgemaakt.

Hoe lang moet een betonvloer drogen na het storten?

Door goed rekening te houden met de droogtijd van een betonvloer kunt u een geschikte planning maken. Om de exacte droogtijd te bepalen kunt u altijd contact opnemen met onze specialisten. Over het algemeen is de betonvloer na 24 uur al beloopbaar na het storten. Wordt de betonvloer ook geïmpregneerd? Tel er dan een dag bij op. Na ongeveer een week kunt u gerust de betonvloer stofzuigen en dweilen.