onze vloeren zijn 100% Groen
Duurzame materialen
Binnen een dag klaar
Hoge kwaliteit producten
slide image

Betonvloer keuken

Op zoek naar een nieuwe vloer in uw keuken? Een gevlinderde betonvloer is perfect om uw keuken een stoere, industriële uitstraling te bieden. Een professioneel gestorte betonvloer kan tegen een stootje, is naadloos, strak en waterdicht. Waar we eerst betonvloeren veel terug zagen in garages en kantoorpanden, zien we tegenwoordig een stijgende vraag naar een betonvloer in de keuken. Een keuken betonvloer is mogelijk in verschillende structuren en kleuren, we nemen u door de mogelijkheden.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Meer dan 20 jaar ervaring

Scherp geprijsd

100% duurzaam

Betonvloer geschikt voor keuken

Een gevlinderde betonvloer is perfect geschikt voor een keuken. Deze vloer is minimaal 7 centimeter dik en wordt naadloos geplaatst. Dat de betonvloer naadloos is, is ideaal voor het schoonmaken van de keukenvloer. Zo kan er geen vuil tussen voegen of naden ophopen. Nadat de betonnen keukenvloer is gestort, wordt deze gevlinderd zodat de betonvloer een egale en gladde afwerking krijgt.

Naadloos

Een strakke, gegoten vloer van beton is naadloos. Dit brengt een strakke look met zich mee, die direct opvalt en een modern karakter heeft. Deze stevige naadloze vloer past dankzij het industriële aspect erg goed in winkels en showrooms.

Slijtvast

Zelfs als de betonvloer intensief wordt belopen gaat deze lang mee. Een betonvloer is namelijk erg kras- en slijtvast. Uw nieuwe bedrijfsvloer van beton gaat dus jarenlang mee. Zonder problemen kan de vloer langdurige zware gewichten dragen.

Vloeistofdicht

Soms is het wenselijk dat een vloer vloeistofdicht is, bij laboratoria en wasstraten bijvoorbeeld. Maar ook horecagelegenheden profiteren van een vloeistofdichte bedrijfsvloer. Door een toevoeging te doen aan de betonmix, maken we de betonnen vloer vloeistofdicht. Zo werkt de vloer olie-, en waterafstotend.

50-image

Betonvloer met vloerverwarming

Een gevlinderde betonvloer is uiterst geschikt in combinatie met vloerverwarming. Het beton komt namelijk direct op de vloerverwarming terecht waardoor er weinig warmte en energie verloren gaat. De naadloze oppervlakte is ideaal voor het doorgeven van warmte. Door een keuken betonvloer met vloerverwarming te storten bespaart u een hoop op uw stookkosten. Lees meer over een betonvloer met vloerverwarming.

Voordelen betonvloer in de keuken

Naast dat een betonvloer keuken een ontzettende mooie uitstraling heeft, is vloer enorm praktisch. De vloer is namelijk naadloos en met de juiste bescherming ook waterafstotend. Knoeien in de keuken is geen probleem, een keuken betonvloer is gemakkelijk schoon te maken. De voordelen van een betonvloer keuken op een rij:

Keukenvloer beschermen tegen vlekken

Een keukenvloer van beton wilt u uiteraard schoonhouden. De keuken moet een schone en hygiënische omgeving zijn. Het tegen vlekken beschermen van uw betonnen keukenvloer kan op verschillende manieren. Sommige van deze manieren kunt u zelf doen, andere manieren kunt u beter aan de professional overlaten. In de keuken belanden veel voedingsmiddelen of vetten op de grond door bijvoorbeeld het koken of het afwassen. Hoe u de betonvloer hiertegen beschermt leest u hieronder.

Keukenvloer impregneren

Door de keukenvloer te impregneren wordt deze waterafstotend, schimmel- en vuilwerend of brandvertragend. Feitelijk wordt er een beschermende laag op betonvloer aangebracht die in het beton trekt. Omdat in de keuken veel gebruik wordt gemaakt van vochten en vetten is het ideaal hier de betonvloer te impregneren. Door de keukenvloer te impregneren trekt vocht niet langer in de vloer en haalt u met een simpele veeg snel vlekken uit uw betonvloer.

Natuurlijke olie

Een tweede optie om uw keuken betonvloer te beschermen tegen vlekken, is om de vloer in te wrijven met een natuurlijke olie. Wrijf de vloer in met lijnolie om een mooie glans en beschermlaag te creëren. Door de natuurlijke olie kan het zijn dat uw vloer een iets andere kleur krijgt en meer glanst. Natuurlijke oliën zoals lijnolie kunt u gerust zelf op de vloer wrijven, wel raden wij aan om dit te laten doen door iemand met ervaring. Wij staan altijd voor u klaar bij vragen, neem contact met ons op.

Betonvloer coaten

Ten slotte heeft u de mogelijkheid om uw betonnen keukenvloer te beschermen door deze te coaten. Bij het coaten van uw betonvloer wordt er een transparante beschermlaag op de bestaande vloer aangebracht. Het effect wat dit met zich meebrengt, is dat de vloer meer gaat spiegelen dan gebruikelijk. Het kan dus zijn dat het uiterlijk van uw keuken zal veranderen door de betonvloer te coaten.

Betonvloer keuken kosten

Hoeveel u betaalt voor een gevlinderde betonvloer in de keuken hangt af van verschillende factoren, hier valt geen vaste prijs aan te hangen. Zo kijken we onder andere naar huidige situatie, de dikte en de bereikbaarheid van de vloer. Ook verschilt het bij iedere vloer welke voorbereidingswerkzaamheden moeten worden getroffen alvorens de stort kan beginnen. Bij The Concrete Factory ontvangt u altijd een offerte op maat. Enkele factoren die invloed hebben op de prijs van uw betonvloer keuken zijn:

Het oppervlakte van de keuken

Een belangrijk onderdeel van het gehele kostenplaatje voor uw betonvloer is het aantal vierkante meters dat gestort moet worden. Hierbij geldt: hoe groter uw keukenvloer, hoe groter de offerte. Voor een grotere keuken betaal je meer, maar de vierkante meterprijs neemt af naarmate het oppervlak stijgt.

Soort beton

Ook het soort beton dan wordt gebruikt voor de realisatie van uw keukenvloer bepaalt een groot gedeelte van de prijs. Daarnaast zijn ook de dikte en de kleur van het beton niet geheel onbelangrijk. Wilt u een betonvloer keuken met vloerverwarming? Voor verschillende betonkleuren wordt een meerprijs betaald vanwege de materiaalkosten en het bewerken van de betonmix. Voor actuele prijzen kunt u contact opnemen met onze experts.

Afwerking van de keukenvloer

Hierboven heeft u al een stuk gelezen over de nabehandeling en het beschermen van uw keukenvloer. Ook aan het impregneren of coaten van uw vloer zijn kosten verbonden. Door uw betonvloer te impregneren wordt een beschermende laag op de betonvloer aangebracht. Deze laag trekt in het beton waardoor deze de vloer zal beschermen. De vloer slijt minder snel en zal er mooier uit komen te zien.

gallery image
gallery image
gallery image

Betonvloer keuken kleurmogelijkheden

Op zoek naar een betonvloer met kleur in uw keuken? Gekleurde betonvloeren in de keuken worden steeds populairder. Gelukkig biedt The Concrete Factory veel verschillende mogelijkheden voor een gekleurde betonvloer. Bijna iedere kleur is mogelijk. Door de professionaliteit en ervaring van ons team is het mogelijk om uw gewenste kleur keukenvloer te maken. We gebruiken verschillende technieken om de gewenste kleur te behalen. Lees meer over gekleurde betonvloeren.

Betonvloer schoonmaken

Om de uitstraling en levensduur van uw betonnen keukenvloer te verbeteren is het essentieel dat u uw betonvloer goed schoonhoudt. Het is aangeraden om uw betonvloer met enige regelmaat schoon te maken met een stozuiger, dweil en vlekkenverwijderaar. Door uw keukenvloer regelmatig te reinigen voorkomt u preventief dat er vlekken of slijtagesporen opduiken. U biedt vuil niet de kans om schade aan te richten. Let er uiteraard wel op dat u de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt! Lees meer over het schoonmaken van uw betonvloer.

Vakmanschap keukenvloeren

Onze betonvloeren zijn een geheel plaatje. Slecht kantwerk is een doorn in het oog waar achteraf niets meer is aan te doen. Een laagje erbovenop leggen is niet mogelijk omdat dit te dun is of afwijkt van de originele kleur. Doordat wij alle stappen van het proces in één keer goed uitvoeren en daarbij letten op alle factoren krijgt u een keukenvloer die tot wel 75 jaar mee gaat. Wij leveren onze vloeren woon-klaar en gaan pas weg als deze glad en strak naar wens is. Neem een kijkje bij onze opgeleverde projecten.

Over The Concrete Factory

The Concrete Factory wordt gekarakteriseerd als onderscheidend, innovatief en duurzaam. We zijn jong en willen Nederland laten zien dat woonbeton tal van mogelijkheden kent. We doen dit door nieuwe producten op de markt te brengen die in het buitenland hun sporen al verdiend hebben. Deze producten voorkomen vlekken en vergeling van de bovenlaag en na eenmalige applicatie die een chemisch proces aangaat met kalk en cement en zodoende alle overgebleven poriën dicht. Hierdoor zijn uw zorgen voor tientallen jaren verdwenen. Dit alles passen we al 10 jaar toe op tal van vierkante meters betonvloer in de gehele Benelux. Het verandert niets aan het uiterlijk! Maar wel aan de kwaliteit! Lees meer over ons.

Veelzijdige betonvloeren

Een goed gestorte betonvloer gaat tot wel 75 jaar mee en is dus een goede investering. The Concrete Factory kan uw betonvloer in verschillende kleuren opleveren, wat u vele opties biedt om uw interieur een nieuwe impuls te geven. Daarnaast is een betonvloer ook nog eens erg gemakkelijk te onderhouden. Als u uw betonvloer door The Concrete Factory laat onderhouden, garanderen wij ook nog eens een verlengde levensduur van 15 jaar! Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw betonnen keukenvloer? Neem dan snel contact op met ons via 06 537 977 53 of vraag een offerte aan.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik het beste mijn betonvloer onderhouden?

Voor de dagelijkse/wekelijkse schoonmaak raden wij aan een emmer met lauw water te gebruiken met een beetje zeep. Gebruik hiervoor wel natuurlijke (of PH-neutrale) zeep.

Hoe wordt beton glad gemaakt?

Het beton wordt egaal gestort in de ruimte, de vloer is dan nog niet helemaal glad. Tijdens het droogproces wordt de betonvloer gevlinderd en wordt de ruwe vloer gladgemaakt.

Hoe lang moet een betonvloer drogen na het storten?

Door goed rekening te houden met de droogtijd van een betonvloer kunt u een geschikte planning maken. Om de exacte droogtijd te bepalen kunt u altijd contact opnemen met onze specialisten. Over het algemeen is de betonvloer na 24 uur al beloopbaar na het storten. Wordt de betonvloer ook geïmpregneerd? Tel er dan een dag bij op. Na ongeveer een week kunt u gerust de betonvloer stofzuigen en dweilen.