Bent u op zoek naar een moderne en stoere look voor uw keuken? Dan is een betonvloer zeer geschikt! Met een professioneel gestorte betonvloer ziet uw keuken. Een gevlinderde betonvloer kan tegen een stootje en is naadloos en strak. Voorheen zagen we een betonvloer veel terug in garages, tegenwoordig stijgt de vraag naar een betonvloer in de keuken enorm. Een keukenvloer van beton is beschikbaar in verschillende structuren en kleuren, kijk eens naar de mogelijkheden.

Betonvloer keuken
betonvloer storten showroom
woonbeton thuis

Keukenvloer beschermen tegen vlekken

Wanneer u kiest voor een keukenvloer van beton, wilt u deze uiteraard perfect schoon houden. De keuken moet een schone en hygiënische omgeving zijn. Het beschermen van een betonvloer kan op meerdere manieren. Sommige manieren kunt u zelf doen, andere manieren kunt u beter aan een professional overlaten. Omdat er gekookt wordt in de keuken kan het zijn dat er voedingsmiddelen of kokend water op de vloer belandt. Hoe u de betonvloer tegen vlekken beschermt lees je hieronder:

Keukenvloer impregneren

Bij het impregneren van een betonvloer, wordt als ware een beschermende laag aangebracht. Deze laag trekt in het beton en zal de vloer beter beschermen. De voornaamste reden om dit te doen is om de vloer vuil, olie en waterafstotend te maken. Ideaal voor een keukenvloer want vocht trekt niet meer in de vloer. Door uw betonnen keukenvloer te impregneren, houdt u de vloer vocht en vetvrij. Met een simpele veeg met een doek haalt u snel de vlekken uit uw betonvloer.

Natuurlijke olie

Om de toplaag van het beton in goede conditie te houden kunt u de vloer beschermen met een natuurlijke olie. Wrijf de vloer in met lijnolie om een mooie glans en beschermlaag te creëren. Door de olie krijgt de betonvloer van uw keuken wel een iets donkerdere kleur en een mooie glans. Lijnolie kunt u gerust zelf op de vloer wrijven, wel raden wij aan om dit te laten doen door iemand met ervaring. Uiteraard kunt u ons inschakelen voor het inwrijven van lijnolie over uw betonnen keukenvloer.

Betonvloer coaten

Als derde manier om uw keukenvloer te beschermen tegen vlekken is door de betonvloer te coaten. Er wordt een transparante beschermlaag op de bestaande vloer aangebracht. Vaak is dit polyurethaan (PU) of epoxy. Helaas spiegelt de vloer deels mee met het plaatsen van deze beschermlaag, waardoor het uitzicht van de vloer kan veranderen.

Snel genieten van uw nieuwe keukenvloer?

Vul ons contactformulier in en er wordt z.s.m. contact met u opgenomen om de mogelijkheden door te spreken.

Voordelen betonvloer in de keuken

De voornaamste reden voor het storten van een betonvloer in een keuken zijn de looks. Maar naast de mooie uitstraling van een betonnen keukenvloer, is deze ook erg praktisch. De vloer is namelijk naadloos en met de juiste bescherming ook waterafstotend. Knoeien in de keuken is geen probleem meer.

Kenmerken betonnen keukenvloer:

  • Naadloos
  • Strak
  • Waterafstotend
  • Slijt- en krasvast
  • Modern
  • Gemakkelijk schoon te houden
  • Te combineren met vloerverwarming

Betonvloer keuken kleur

Gekleurde betonvloeren worden steeds populairder. Gelukkig bieden wij veel verschillende mogelijkheden voor een gekleurde betonvloer. Bijna elke denkbare tint is mogelijk. Van een standaard bruine kleur tot pimpelpaars. Door de professionaliteit en ervaring van ons team is het mogelijk om uw gewenste kleur te maken. Uw betonvloer in de keuken de juiste kleur meegeven kan met verschillende technieken. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan met betonkleurstoffen of gekleurde coatings. Meer weten over een gekleurde betonvloer?

Onderscheidend en innovatief

The Concrete Factory wordt gekarakteriseerd als onderscheidend, innovatief en duurzaam. We zijn jong en willen Nederland laten zien dat woonbeton tal van mogelijkheden kent. We doen dit door nieuwe producten op de markt te brengen die in het buitenland hun sporen al verdiend hebben. Deze producten voorkomen vlekken en vergeling van de bovenlaag en na eenmalige applicatie die een chemisch proces aangaat met kalk en cement en zodoende alle overgebleven poriën dicht. Hierdoor zijn uw zorgen voor tientallen jaren verdwenen. Dit alles passen we al 10 jaar toe op tal van vierkante meters betonvloer in de gehele Benelux. Het verandert niets aan het uiterlijk! Maar wel aan de kwaliteit!

betonvloer keuken

Betonvloer keuken kosten

Er is geen vaste prijs te hangen aan uw keukenvloer van beton. De totale kosten van uw nieuwe vloer hangt af van verschillende factoren. Daarom ontvangt u van ons altijd een offerte op maat. Er wordt gekeken naar de huidige situatie, de dikte van de vloer die gestort dient te worden en welke voorbereidingswerkzaamheden er gedaan moeten worden. Uiteraard wordt ook het totaal aantal vierkante meters in acht genomen.

Oppervlakte van de keuken

Hoe groter uw keukenvloer, hoe groter de offerte. Het is vrij vanzelfsprekend dat de grootte van het oppervlakte van de keuken de belangrijkste factor is voor het bepalen van de prijs. Voor een grotere keuken betaal je meer, maar de vierkante meterprijs neemt af.

Soort beton

De prijs van uw betonvloer keuken hangt ook af van het soort beton dat wordt gebruikt. Ook bepaalt de dikte van uw vloer hoeveel het totale kostenplaatje wordt. Naast de soort en de dikte van het beton, is ook de kleur van invloed op de prijs. Voor verschillende kleuren wordt een meerprijs betaald vanwege het bewerken van de betonmix en de materiaalkosten die daar aan te pas komen. Voor actuele prijzen kunt u contact op nemen met onze experts.

Afwerking

Hierboven heeft u al een stuk gelezen over de nabehandeling en beschermen van uw keukenvloer. Ook aan het impregneren of coaten van uw vloer zijn kosten verbonden. Door uw vloer te impregneren wordt een beschermende laag op de betonvloer aangebracht. Deze laag trekt in het beton waardoor deze de vloer zal beschermen. De vloer slijt minder snel en zal er mooier uit komen te zien.

Vakmanschap

Onze betonvloeren zijn een plaatje in zijn geheel. Vaak is slecht kantwerk een doorn in het oog waar naderhand niets meer aan te doen is. Door te schuren gaat u kiezels zien en om er een laagje over te leggen is het te dun, ook de kleurstelling is in veel gevallen afwijkend. Doordat wij alle stappen van het proces en alle factoren in 1 keer goed uitvoeren krijgt u een woonbeton vloer die tot wel 75 jaar mee gaat. Daarom leveren wij onze vloeren woon-klaar en gaan pas weg als deze glad en strak is.

Veelzijdig beton

Een goed gelegde betonvloer gaat tot wel 75 jaar mee en is dus een goede investering. The Concrete Factory kan uw betonvloer in wel 15 kleuren opleveren, wat u vele opties biedt om uw interieur een nieuwe impuls te geven. Daarnaast is een betonvloer ook nog eens erg makkelijk te onderhouden en als u uw betonvloer door The Concrete Factory laat onderhouden, garanderen wij ook nog eens een verlengde levensduur van 15 jaar! Wilt u meer weten over uw mogelijkheden? Neem dan snel contact op met ons via 06 537 977 53 of vraag een offerte aan.