onze vloeren zijn 100% Groen
Duurzame materialen
Binnen een dag klaar
Hoge kwaliteit producten
slide image

Betonvloer met vloerverwarming

Een energiezuinige en onzichtbare verwarmingsmethode toevoegen aan uw betonvloer? De betonvloer met vloerverwarming begint steeds populairder te worden. De naadloze en super strakke oppervlakte van een betonvloer is ideaal voor het doorgeven van warmte. Naast dat een betonvloer gelegd kan worden met vloerverwarming, is het ook mogelijk vloerverwarming toe te voegen aan bestaande betonvloeren.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Meer dan 20 jaar ervaring

Scherp geprijsd

100% duurzaam

Opbouw betonvloer met vloerverwarming

Om te voorkomen dat er scheurvorming in de betonvloer ontstaat, is het aangeraden een minimale dikte van 10 centimeter aan te houden. De opbouw van een betonvloer met vloerverwarming is als volgt:

1 – De opbouw van de vloer begint met een vloer- of funderingsplaat.
2 – Vanaf deze plaat worden alle afvoeren, leidingen en elektriciteit geplaatst.
3 – Vervolgens worden de buizen en verbindingen weggewerkt met een uitvullaag van ongeveer 5 cm dik.
4 – Er wordt isolatie aangebracht om te voorkomen dat warmte verloren gaat.
5 – Bovenop de isolatie wordt de vloerverwarming geplaatst.
6 – Tot slot, rechtstreeks over de vloerverwarming heen wordt het beton gegoten. De vloerverwarming wordt één geheel met het beton voor de beste warmtegeleiding.

Naadloos

Een strakke, gegoten vloer van beton is naadloos. Dit brengt een strakke look met zich mee, die direct opvalt en een modern karakter heeft. Deze stevige naadloze vloer past dankzij het industriële aspect erg goed in winkels en showrooms.

Slijtvast

Zelfs als de betonvloer intensief wordt belopen gaat deze lang mee. Een betonvloer is namelijk erg kras- en slijtvast. Uw nieuwe bedrijfsvloer van beton gaat dus jarenlang mee. Zonder problemen kan de vloer langdurige zware gewichten dragen.

Vloeistofdicht

Soms is het wenselijk dat een vloer vloeistofdicht is, bij laboratoria en wasstraten bijvoorbeeld. Maar ook horecagelegenheden profiteren van een vloeistofdichte bedrijfsvloer. Door een toevoeging te doen aan de betonmix, maken we de betonnen vloer vloeistofdicht. Zo werkt de vloer olie-, en waterafstotend.

50-image

Voordelen betonvloer met vloerverwarming

Een betonvloer in combinatie met vloerverwarming is de perfecte, economische en comfortabele keuze. De samenstelling biedt vele voordelen met zich mee, hier geven we enkele:

  • Uitstraling: Wanneer u voor een betonvloer kiest, kiest u voor een strakke en tijdloze uitstraling.
  • Comfort: Gelijkmatige verwarming waarbij de warmte via de vloer komt. Een warme vloer geeft een enorm comfortabel gevoel. Daarnaast is de temperatuur overal gelijk.
  • Kostenbesparing: Vloerverwarming is zuiniger dan andere manieren van verwarmen. U bespaart op de stookkosten wanneer u kiest voor een betonvloer met vloerverwarming.

Wanneer kan de vloerverwarming aan?

Wanneer de betonvloer nieuw gegoten is, kunt u deze het beste eerst enkele weken laten uitdrogen voordat u de vloerverwarming aanzet. Zo krijgt het beton genoeg tijd om uit te harden en uit te drogen. Na ongeveer 5 weken kunt u de vloerverwarming aanzetten en genieten van uw energiezuinige warmte.

Opstookprotocol vloerverwarming

Om scheurvorming zoveel mogelijk te beperken is het belangrijk om uw betonvloer geen plotse temperatuurveranderingen te laten doormaken.

Vanaf 4 weken kunt u beginnen met het opstoken van de vloerverwarming. Hoe langer u hier echter mee wacht, hoe beter dit is voor de vloer. Indien mogelijk adviseren wij daarom om hier pas vanaf een week of 7 mee te beginnen.

De installateur dient de vloerverwarming op de laagst mogelijke temperatuur aan te zetten. Wanneer dat is gebeurd kan de vloerverwarming iedere dag tot 1 graden omhoog worden gezet, totdat de temperatuur op ca. 24/25 graden is. Daarna kan de temperatuur rustig worden afgebouwd tot aan de gewenste temperatuur. Ook weer met ca. 1 graden per dag, meestal ligt de gewenste temperatuur rond de 20 graden.

Vloerverwarming in bestaande betonvloer

Een bestaande betonvloer voorzien van vloerverwarming kan door deze in te frezen. Hierbij worden er sleuven gemaakt in het beton waar de verwarmingsleidingen in komen te liggen. Dit frezen wordt in een slakkenhuispatroon gedaan waardoor de aan- en afvoerleidingen naast elkaar kunnen worden geplaatst. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bestaande betonvloer? Neem contact op.

gallery image
gallery image
gallery image

Hoe dik moet de betonvloer zijn voor vloerverwarming?

Voor een betonvloer met vloerverwarming raden wij een minimale dikte van 10 cm aan. Neemt u de vloer dunner dan 10 cm, dan is de kans op scheurvorming in het beton aanzienlijk hoger. Het komt dan ook wel eens voor dat voor een betonvloer met vloerverwarming een dikte tot wel 18 cm wordt aangehouden.

Frezen in beton

Het infrezen van vloerverwarming houdt in dat er sleuven worden aangebracht in de huidige, liggende dekvloer door middel van een freesmachine. Deze sleuven worden gebruikt voor de vloerverwarmingsbuis die er in gezet wordt. Betonvloeren zetten uit bij opwarming, daarom moet het frezen precies en systematisch gebeuren. Er wordt rekening gehouden met de gevoeligheid voor scheurvorming in het beton en extra ruimte gegeven zodat het beton kan uitzetten zonder te scheuren.

Vloerverwarming kosten

Een nieuw gegoten betonvloer inclusief vloerverwarming kost tussen de 120 en 200 euro per vierkante meter. Bij deze prijs zitten de materialen en plaatsing inbegrepen. Iedere vloer zal een andere vierkantemeterprijs hebben vanwege verschillende factoren. De kosten van de vloerverwarming kost gemiddeld zo’n 50 euro per vierkante meter. Bij een bestaande betonvloer liggen deze kosten iets hoger vanwege de bijkomende arbeid van onder andere het frezen. Neem contact op voor een op maat gemaakte offerte.

Offerte voor een betonvloer ontvangen?

Behaal het beste resultaat en rendement uit uw betonvloer en laat deze storten door de experts van TheConcreteFactory. Combineer uw nieuwe vloer met vloerverwarming of laat deze plaatsen in uw bestaande betonvloer. Neem contact op voor de mogelijkheden voor uw vloer en ontvang op maat gemaakte offertes.

Veelgestelde vragen

Kan een koelkast op vloerverwarming?

Een koelkast kan gewoon op vloerverwarming staan. Wel moet u voorkomen dat de koelkast te warm wordt door een isolatielaag onder de koelkast aan te brengen. Zo hoeft de koelkast minder energie te gebruiken om koel te blijven.

Welke vloerverwarming opties zijn er?

Er zijn vrijwel twee soorten vloerverwarming: elektrische en op water gebaseerd. Bij elektrische vloerverwarming wordt de vloer opgewarmd door middel van verwarmingselementen zoals folie, kabels of matten. Voor grotere ruimtes is het aangeraden om een watergedragen vloerverwarming te plaatsen, deze is energiezuiniger. Watergedragen vloerverwarming wordt ook wel traditionele vloerverwarming genoemd. Door het buizensysteem stroomt warm water waardoor de vloer opwarmt.

Hoe dik moet een betonvloer zijn voor vloerverwarming?

Het is aangeraden een minimale dikte van 10 centimeter aan te houden om te voorkomen dat er scheurvorming in de betonvloer ontstaat.