onze vloeren zijn 100% Groen
Duurzame materialen
Binnen een dag klaar
Hoge kwaliteit producten
slide image

Betonvloer polijsten

Een betonvloer kan op meerdere manieren behandeld en afgewerkt worden. Eén van deze manieren is het polijsten van het beton. Door de betonvloer te polijsten krijgt de vloer een glanzend oppervlak met een duurzame en sterke afwerking. Het polijsten van de betonnen vloer kan gedaan worden zodra de betonvloer is uitgehard.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Meer dan 20 jaar ervaring

Scherp geprijsd

100% duurzaam

Voordelen gepolijste betonvloer

Een betonvloer polijsten brengt een aantal voordelen met zich mee ten opzichte van een gevlinderde betonvloer. Zo is een gepolijste betonnen vloer nog duurzamer en minder slijt gevoelig en is vuil en viezigheid gemakkelijk te verwijderen. Een gepolijste betonvloer is daarnaast een hygiënische vloer. Enkele voordelen op een rijtje:

 • Naadloos
 • Hygiënisch
 • Voordelig
 • Meerdere kleuren mogelijk
 • Makkelijk schoon te maken
 • Duurzaam

Beschermen

Om op lange termijn vlekken op uw betonvloer te vermijden is het belangrijk om de vloer na plaatsing te impregneren of te coaten. Beton is van zichzelf niet waterdicht, daarom dat je een beschermende laag aanbrengt om de vloer te beschermen tegen vocht, vet en vuil.

Impregneren is de vloer waterafstotend, schimmel- en vuilwerend of brandvertragend maken door deze te doordringen met een beschermende stof. Bij coating wordt er een laag bovenop de vloer aangebracht die het beton beschermd.

Herstellen

Vlekken en vuiltjes zijn gemakkelijk weg te werken door de betonvloer te schuren en te polijsten. Door de vloer te schuren verdwijnen de zachtere stoffen en houdt u het meest harde gesteente over. Naast dat dit de vlekken verwijdert, wordt de vloer gladder en krijgt deze een mooie glans.

Schoonmaken

Regelmatig een betonvloer schoonmaken werkt erg preventief als het gaat om vlekken en slijtage. Door uw betonnen vloer schoon te maken geeft u vuil en vet geen kans om schade aan te richten. Gebruik PH-neutrale zeep in combinatie met water voor het schoonmaken van de betonvloer om verkleuring te voorkomen en maak de vloer na het schoonmaken altijd goed droog.

50-image

Hoe wordt een betonvloer gepolijst?

Nadat de vloer goed is schoongemaakt kan er worden begonnen met de betonvloer polijsten. Het polijst proces begint met het schuren van de betonnen vloer met diamant schuurschijven. Eerst wordt er met een grove korrel geschuurd waarna we steeds verder afbouwen naar een fijne korrel. Op deze wijze wordt de betonvloer gepolijst naar het gewenste resultaat.

Woonbeton polijsten

In nagenoeg iedere woon- en/of werksituatie kan een gepolijste betonvloer worden toegepast. Zo is het mogelijk uw woonbeton, badkamer betonvloer of keuken betonvloer te polijsten. De glanzende uitstraling van een gepolijste betonvloer is reden voor veel huishoudens om hierop over te gaan. In een ruimte als de badkamer wilt u geen gladde vloer, gelukkig is een gepolijste badkamer vloer niet glad en hiervoor zeer geschikt.

Horecavloer of showroom polijsten

De uitstraling van een gepolijste betonvloer is zeer geschikt als bedrijfsvloer voor bijvoorbeeld horeca doeleinden, showrooms of parkeergarages. Een betonvloer polijsten biedt mooi resultaat dat naast de mooie uitstraling niet zal stoffen en makkelijk te onderhouden is. Dat maakt de betonvloer perfect voor dagelijks gebruik in winkels of de horeca.

Kosten betonvloer te polijsten

De gemiddelde prijs om uw betonvloer te polijsten kan per vloer variëren door een aantal factoren. Bij The Concrete Factory ontvangt u altijd een offerte op maat, daarbij wordt gekeken naar o.a. de volgende factoren:

 • Gewenste dikte van het beton
 • Bereikbaarheid van de vloer
 • Kleurkeuze
 • Oppervlakte in m²
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Zelf betonvloer polijsten

Uw bestaande, afgewerkte betonvloer kunt u ook zelf polijsten en daarmee beschermen. Een gepolijste betonvloer geeft een glanzende look die u zelf kunt realiseren. Uiteraard raden wij aan een expert in te schakelen voor het polijsten van uw betonvloer. Volg de volgende stappen om zelf een betonvloer te polijsten.

Wat heb ik nodig om beton te polijsten?

Om uw bestaande betonvloer te polijsten heeft u het één en ander aan gereedschap nodig.

 • Een boenmachine
 • Reinigingsmiddel
 • Diamantpads
 • Impregneermiddel
 • Schuurschijven van verschillende korrel
 • Dweilwas

Stap 1 – Voorbereiden

Voordat u begint met het polijsten moet de betonvloer goed schoon zijn. Met een boenmachine aangekleed met reinigingspads kunt u de vloer goed schoon schrobben. Zorg ervoor dat uw vloer na het reinigen goed droog wordt gemaakt. Als er water op de vloer blijft kan dit zorgen voor lelijke vlekken. Soms is een betonvloer niet egaal glad en is het verstandig om ruwere plekken alvast van tevoren te schuren met een grove korrel schuurschijf. Vervolgens kunt u de vloer impregneren.

Stap 2 – Uw betonvloer polijsten

Wanneer uw impregneer droog is kunt u beginnen met de betonvloer polijsten. Het is belangrijk dat u begint met een grove schuurschijf (korrel 120) en vervolgens steeds fijnere schijven gebruikt. Ga met iedere schuurschijf een stuk of 5 keer over de gehele vloer. Voor de beste resultaten en de mooiste glans is het belangrijk om deze stap niet te haasten. Nadat u ongeveer 5 keer de vloer bij langs bent geweest stapt u over op de volgende korrel schuurschijf. Herhaal dit totdat u uw gewenste resultaat heeft behaald.

Stap 3 – Gepolijst beton beschermen en onderhouden

De betonvloer is nu helemaal met de gewenste diamantschijven behandeld en klaar voor de laatste behandeling. Na het schuren moet de betonvloer beschermd worden. Door dweilwas aan te brengen op de betonvloer krijgt deze een beschermende laag en krijgt de vloer een glanzende uitstraling. Met een PU reiniger kunt u de vloer later schoonmaken, deze reiniger laat de dweilwas namelijk zitten. Lees meer over het onderhouden van uw betonvloer.

Betonvloer laten polijsten

Wilt u een gepolijste betonvloer realiseren maar heeft u zelf weinig ervaring in betonvloeren? Ons team staat voor u klaar om op professionele wijze uw betonvloer te behandelen. Een betonvloer laten polijsten doet u gemakkelijk door een op maat gemaakte offerte aan te vragen, kom in contact.

Veelgestelde vragen

Hoe krijg je beton mooi glad?

Tijdens het storten van een nieuwe betonvloer wordt deze gelijk gladgestreken. Wilt u het beton spiegelglad maken, dan kun u deze polijsten met een vlindermachine.

Hoe lang duurt het polijsten van beton?

Hoe lang het polijsten duurt hangt natuurlijk af van het aantal m2 dat gedaan moet worden. Voor woningen hebben we maximaal één werkdag nodig om uw betonvloer compleet te polijsten. Veelal combineren we dit met het impregneren van het beton.

Hoe vaak moet ik mijn betonvloer laten polijsten?

Het antwoord op deze vraag is verschillend per situatie, gemiddeld kunt u gerust één keer per vijf jaar uw betonvloer polijsten.