Regelmatig een betonvloer reinigen werkt preventief vlekken en slijtage voorkomen. Door de betonnen vloer schoon te houden biedt u vuil en vet niet de kans om schade aan te richten. Let er bij het schoonmaken van de betonvloer goed op dat de juiste schoonmaakmiddelen worden gebruikt. Gebruik alleen de aanbevolen artikelen en vermijd agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor of ontkalker. Gebruik PH-neutrale zeep in combinatie met water voor het reinigen van de betonvloer om verkleuring te voorkomen en maak de vloer altijd goed droog na het schoonmaken.

Schade of vlekken in uw betonvloer?

Zelf betonvloer reinigen

De betonvloer goed schoonhouden is essentieel voor de uitstraling en levensduur van de vloer. Het is aangeraden om de betonvloer regelmatig schoon te maken met een stofzuiger, dweil en vlekkenverwijderaar. Voorkom vlekken en slijtage aan een betonvloer met de volgende belangrijke tips:

 • Stofzuig regelmatig. Vuil, zand of andere viezigheid kunnen voor krassen in de betonvloer zorgen. Door deze tijdig op te zuigen kunt u dit voorkomen. Gebruik voor het stofzuigen van uw betonvloer een mondstuk met zachte borstel om krassen te voorkomen.
 • Gebruik geen stoomreiniger voor uw betonvloer. Door het gebruik van een stoomreiniger kan de toplaag beschadigd raken en wordt de vloer poreus.
 • Gebruik natuurlijke zeep. Een betonvloer reinigen kan goed met een mix van water en een PH-neutrale (natuurlijke) zeep.
 • Maak je betonvloer na het schoonmaken altijd goed droog. Wanneer het water blijft liggen, zal de kalk in het leidingwater zich afzetten op de vloer. Er ontstaat dan een kalklaag op de betonvloer.
 • Maak gemorste zuren en vetten snel schoon. Om vlekken en doffe plekken te vermijden is het belangrijk om gemorste zuren en vetten direct schoon te maken. Zure vloeistoffen als citroensap of frisdrank kunnen nare vlekken achterlaten.

Tips voor het stofzuigen van een betonvloer

 • Stofzuig de vloer regelmatig, minimaal 2x per week.
 • Gebruik altijd een mondstuk met borstel om zo krassen in het beton te voorkomen.
 • Let tijdens het stofzuigen op vlekken in de betonvloer. Deze kunnen met een vochtige doek en beton schoonmaakmiddel worden verwijderd.

Tips voor het dweilen van een betonvloer

 • Gebruik voor het dweilen van een betonvloer een natuurlijke zeep.
 • Vermijd agressieve middelen als chloor en ontkalker.
 • Gebruik geen schuurspons of middelen met schurende componenten.

Betonvloer laten reinigen?

Is uw betonvloer beschadigd of vervuild in uw woning, garage of bedrijfspand? Ons team staat voor u klaar om te helpen. Op professionele wijze reinigen wij uw betonvloer en verwijderen we vlekken en beschadigingen. Na het reinigen van uw betonvloer impregneren we deze om de vloer te beschermen tegen vloeistoffen en vet.

Een betonvloer reinigen en impregneren is maatwerk. Iedere vloer is uniek en er wordt daarom eerst gekeken naar de staat van de vloer alvorens wij te werk gaan. Er zijn meerdere afwerkingen en beschermingen nodig voor uw betonvloer. Kom daarom met ons in contact en laat ons uw betonvloer reinigen.

Betonvloer laten reinigen door een expert

betonvloer reinigen

Betonvloer beschermen tegen vlekken

Bescherm uw betonvloer tegen vlekken en maak de vloer waterafstotend en schimmelwerend door deze te impregneren. Bij het impregneren van de betonvloer wordt een beschermende laag op de vloer aangebracht. De vloer zal hierdoor minder snel slijten, komt er mooier uit te zien en wordt water- en vuilafstotend. Lees meer over betonvloer impregneren.

Hoe voorkom ik schimmel op mijn betonvloer?

Door de vloer te impregneren en deze goed te onderhouden voorkomt u dat schimmel op de vloer komt.

Welk schoonmaakmiddel is geschikt voor een betonvloer?

Wij raden aan om uw betonvloer één keer per week te reinigen met een PH-neutraal schoonmaakmiddel zoals The Concrete Cleaner. The Concrete Cleaner is speciaal ontwikkeld voor het onderhouden van zichtbetonvloeren. De zeep biedt iedere keer weer extra bescherming en zal zich vastpakken aan de poriën van het beton.

Wat is de beste manier om stof en vuil van mijn betonvloer te verwijderen?

Door de betonvloer tijdig en met regelmaat te stofzuigen voorkomt u dat stof en vuil krassen in uw vloer maken. Gebruik voor het stofzuigen van uw betonvloer een mondstuk met zachte borstel om krassen te voorkomen.