onze vloeren zijn 100% Groen
Duurzame materialen
Binnen een dag klaar
Hoge kwaliteit producten
slide image

Betonvloer storten

Benieuwd naar de mogelijkheden van een gestorte betonvloer? Wij van The Concrete Factory zijn gespecialiseerd in betonvloer storten. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een betonvloer in hun woning. Deze willen ze bijvoorbeeld in de woonkamer of keuken, maar ook in garages. Hier krijgen we ook veel aanvragen voor binnen, maar wist u dat gestort beton ook heel mooi is voor bedrijfshallen, hangars of autogarages? Hierin hebben we een jarenlange ervaring opgebouwd en staan we graag voor u klaar om dit te realiseren. Als u dit laat doen door The Concrete Factory krijgt u ook nog eens een garantie van maar liefst 20 jaar.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Meer dan 20 jaar ervaring

Scherp geprijsd

100% duurzaam

Betonvloer laten storten

Wilt u een betonvloer laten storten voor uw woning, garage of kantoor? Welke reden u ook heeft voor het aanleggen van een betonvloer, TheConcreteFactory biedt u op maat gemaakte offertes voor uw klus. Wij nemen u door het gehele proces van betonvloer storten. Zowel voor binnen als voor buiten vloeren bieden wij een passende oplossing. Neem contact op voor het laten storten, vlinderen of impregneren van uw betonvloer.

Naadloos

Een strakke, gegoten vloer van beton is naadloos. Dit brengt een strakke look met zich mee, die direct opvalt en een modern karakter heeft. Deze stevige naadloze vloer past dankzij het industriële aspect erg goed in winkels en showrooms.

Slijtvast

Zelfs als de betonvloer intensief wordt belopen gaat deze lang mee. Een betonvloer is namelijk erg kras- en slijtvast. Uw nieuwe bedrijfsvloer van beton gaat dus jarenlang mee. Zonder problemen kan de vloer langdurige zware gewichten dragen.

Vloeistofdicht

Soms is het wenselijk dat een vloer vloeistofdicht is, bij laboratoria en wasstraten bijvoorbeeld. Maar ook horecagelegenheden profiteren van een vloeistofdichte bedrijfsvloer. Door een toevoeging te doen aan de betonmix, maken we de betonnen vloer vloeistofdicht. Zo werkt de vloer olie-, en waterafstotend.

50-image

Dikte van een betonvloer

De benodigde dikte voor een betonvloer storten hangt onder andere af van de bestemming van de betonvloer. Betonvloer storten in een garage waar bijvoorbeeld een auto op komt te staan moet meer draagkracht bieden dan beton in de woonkamer. Ook de draagkracht van de ondervloer speelt een rol bij de dikte die de betonvloer nodig heeft. Wanneer de betonvloer dikker moet zijn dan 6 centimeter, is het belangrijk om wapening aan te brengen. De wapening zal ervoor zorgen dat het gestorte beton compact en goed bij elkaar blijft. Hierdoor zal de kans op scheuren een stuk kleiner zijn. Voor de wapening gebruiken we wapeningsnetten of wapeningsmatten. Dit zijn stalen matten die aan elkaar gevlochten worden om een net te creëren die de betonvloer op zijn plek kan houden. Om de benodigde dikte van de betonvloer te bepalen komt er een expert langs om de huidige situatie te bekijken en de functie van de ruimte in kaart te brengen.

Betonvloer storten kosten

De kosten voor het storten van een betonvloer is niet één op één te zeggen en hangt af van verschillende factoren. Daarom ontvangt u van ons altijd een offerte op maat. We kijken naar de huidige situatie, de dikte van de vloer die gestort dient te worden en welke voorbereidingswerkzaamheden er gedaan moeten worden. Ook het aantal vierkante meters betonvloer wat gestort moet worden zorgt voor verschillende prijzen. De verschillende factoren die de kosten bepalen voor een betonvloer storten zijn onder andere:

Oppervlakte van de vloer

Het is vrij vanzelfsprekend dat de grootte van het oppervlakte van de vloer de belangrijkste factor is voor het bepalen van de betonvloer prijs. Alhoewel een groter oppervlak duurder is dan een kleinere oppervlakte, zal de vierkante meter prijs afnemen des te groter de te storten betonvloer is. Daarnaast heeft de vorm van de vloer ook invloed op de prijs. Een betonvloer storten in een ruimte met veel hoeken en vreemde afmetingen is arbeidsintensiever en daarom duurder dan een vierkante vloer.

Soort gestorte beton

Bij het storten van een betonvloer zijn er verschillende soorten beton waar u uit kunt kiezen. Zo hangt de prijs van uw vloer af van het type beton dat wordt gebruikt. Ook bepaalt de dikte van uw vloer hoeveel het kostenplaatje wordt. Verschillende toepassingen van de vloer eisen ook een dikkere laag beton. Naast de soort en de dikte is de kleur van uw beton ook van invloed op de prijs van het beton. Zo kunt u een speciale kleur toevoegen aan de betonmix waardoor u een meerprijs betaald voor de kleur. Voor actuele prijzen van een betonvloer storten kunt u contact opnemen met onze experts.

Afwerking

Nadat de vloer gestort en gevlinderd is, kunt u er voor kiezen uw betonvloer te laten impregneren. Hiermee wordt een beschermende laag op de betonvloer aangebracht. Deze laag trekt in het beton, waardoor deze de vloer zal beschermen. De voornaamste reden om dit te doen is om de vloer vuil, olie en waterafstotend te maken. De vloer slijt minder snel en zal er mooier uit komen te zien.

Leidingen in een betonvloer

Hoogstwaarschijnlijk komen er leidingen te liggen onder uw betonvloer. Liggen hier nog geen leidingen? Dan kan het zeker handig zijn om die er voor het betonvloer storten te laten leggen. Voor het storten van uw betonvloer moet de vloer toch openliggen, mooi de gelegenheid om leidingen aan te leggen.

Kan elke leiding in een betonvloer worden gestort?

Riolering, gas en elektra kunnen gewoon ingestort worden in de betonvloer. Als de leidingen goed bemantelt zijn met PVC, kunnen deze in het beton worden gestort. Let op: Cv-leidingen en waterleidingen mogen niet direct met beton in aanraking komen, deze leidingen kunnen namelijk uitzetten waardoor de leiding knapt, of het beton scheurt.

Extra ruimte voor uitzettende leidingen

Uitzettende leidingen zoals CV-leidingen en waterleidingen dienen in een mantelbuis gelegd te worden die minimaal 1 centimeter in doorsnee groter is dan de leidingen zelf. Deze leidingen hebben extra ruimte nodig omdat ze kunnen uitzetten, wanneer deze in direct contact staan met beton kunnen ze niet uitzetten en heeft u een groot probleem.

gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Zelf betonvloer storten in 9 stappen

Hieronder beschrijven we de door te lopen stappen om zelf een betonvloer te storten. Het is namelijk goed mogelijk om zelf een vloer van beton te storten. Voor het beste resultaat heeft u de juiste handigheid, tijd en kennis nodig. Er volgt een stappenplan van 9 stappen voor het storten van een betonvloer, in de werkelijkheid kunnen er nuances plaatsvinden waardoor de stappen niet helemaal gelijk lopen. Zo kan een stap moeten worden herhaald, leest u zich van tevoren goed in voordat u begint met het storten van een betonvloer.

1 – Baken de locatie af

Om te beginnen moet de locatie worden afgebakend. Buitenshuis kan dit door middel van gespannen touw. Binnenshuis begint u bij het bedekken van de wanden en muren die grenzen aan de plek waar u de betonvloer wilt storten.

2 – Maak de ondergrond vlak

Verwijder alle grond of materialen die in de weg liggen voor het te storten beton. Bedek de onderste laag met dekzand / betonzand om dit als ondergrond te gebruiken. Tril deze ondergrond goed aan om een strakke onderlaag te realiseren.

3 – Bedek het vlakke zandbed met folie

Nu de onderlaag van dekzand / betonzand goed vlak is, legt u folie over het gehele zandbed. Hierdoor kan er geen vocht uit het beton ontsnappen.

4 – Leg het wapeningsnet

Leg het wapeningsnet op de plek waar de betonvloer wordt gestort. Deze wapening zorgt er voor dat er geen scheuren in het beton komen en zal er op de lange termijn voor zorgen dat de vloer langer mee gaat. Het wapeningsnet werkt als een versterking voor het beton.

5 – De betonvloer storten

Nadat het wapeningsnet geplaatst is, kunt u de betonvloer storten. Over het algemeen geldt dat een betonvloer minimaal 8 cm dik moet zijn. De precieze dikte hangt af van de toepassing van de vloer. Onze experts kunnen dit voor u berekenen.

6 – Verdicht / egaliseer het beton

Nu u de betonvloer gestort heeft, is het van belang om deze te verdichten. Met een afrijlat kunt u de vloer zo egaal mogelijk maken.

7 – Wachten tot het beton beloopbaar is

Stap 7 van zelf een betonvloer storten is simpelweg wachten. U moet wachten tot de vloer beloopbaar is, meestal duurt dit zo’n 30 minuten. Wanneer de vloer namelijk is gedroogd, kunt u verder met de volgende stap.

8 – De betonvloer vlinderen

Als de betonvloer gedroogd is, is het tijd voor u om de vloer te vlinderen. Dit kunt u doen met een speciale vlindermachine. Pas als de gestorte betonvloer beloopbaar is kunt u de vlindermachine gebruiken. Deze machine is namelijk vrij zwaar dus moet de betonvloer wel sterk genoeg zijn om de machine te kunnen dragen zonder dat er inzakkingen ontstaan.

9 – Uw betonvloer afwerken

Zelfs na het vlinderen kan uw betonvloer nog ruw aanvoelen. Wij raden daarom aan om bij ruimtes binnenshuis zoals een keuken of woonkamer de betonvloer nog eens te polijsten. Door de vloer te polijsten zorgt u voor een mooie glanzende afwerking. Naast dat dit er mooier uit ziet, maakt dit de vloer ook makkelijker schoon te houden.

Verschillende toepassingen van een betonvloer

Een betonvloer is toepasbaar in bedrijfshallen als hangars, schuren, parkeergarages. Zo leggen wij elk jaar ruim 200 betonvloeren en zorgen onze specialisten voor een perfect eindresultaat voor de betonnen vloeren.

Al jaren hebben de grote aannemers en bouwbedrijven het vertrouwen uitgesproken in The Concrete Factory wanneer het aankomt op betonvloeren. Zo hebben wij de betonvloer gestort voor het Grand Café Groningen en voor de parkeergarage bij Sontplein. Mooie voorbeelden van projecten die we recent hebben mogen uitvoeren en waar we erg trots op zijn.

Badkamer

Een betonvloer is ook een hele mooie vloer voor in je badkamer. De badkamer oogt daarmee erg strak en past perfect in een badkamer met een moderne uitstraling. Daarnaast heeft een betonvloer als grote voordeel dat deze naadloos is. In een badkamer wordt daarmee voorkomen dat er schimmel komt tussen de voegen. Een probleem wat u bij een betegelde badkamer wel kan hebben. Een betonvloer voor in de badkamer vergt wel een andere aanpak qua afwerking. In de badkamer houden we de betonvloer wat ruwer om te voorkomen dat u uitglijdt. De badkamer is namelijk een natte ruimte en daardoor kan de betonvloer glad worden, zeker wanneer er zeep of shampoo op komt. Om te voorkomen dat het te glad wordt, houden we de toplaag ruw, de kans op uitglijden is daarmee een stuk kleiner. Verder is het belangrijk om rekening te houden met de waterafvoer in uw badkamer. Wij adviseren daarom om een drain te laten plaatsen in uw badkamer wanneer u deze van een betonvloer wilt voorzien. Ter bescherming vlinderen wij de betonvloer en wordt deze ook geïmpregneerd. Wat betonvloer impregneren precies inhoudt, kunt u hier lezen.

Keuken

Een mooie ruimte, om een betonvloer te laten storten, is de keuken. Dit geeft een moderne en strakke look en brengt de uitstraling van de keuken naar een hoger niveau. Echter zijn er wel een aantal zaken om rekening mee te houden. Een onbehandelde betonvloer is niet heel vlekbestendig. Dat wil zeggen dat er gemakkelijk olie- en vetvlekken kunnen ontstaan. Zeker in de keuken waar er wel eens wat op de grond kan vallen. Om de vloer mooi te houden is het aan te raden om deze ook door ons te laten impregneren. Deze techniek gebruiken we om uw betonvloer waterafstotend, schimmel- en vuilwerend te maken. Ideaal en noodzakelijk dus voor in een keuken. Lees hier alles over hoe wij betonvloeren impregneren. Nadat de betonvloer geïmpregneerd is, is deze zeer onderhoudsvriendelijk. Daarnaast heeft een betonvloer als voordeel dat die slijtvast is en een natuurlijke uitstraling heeft. De betonvloer is meteen de eyecatcher van uw keuken.

Garage

Voor je garage is een betonvloer een stevige en stabiele ondergrond die ook nog eens makkelijk te onderhouden is. Echter is het storten en het afwerken van een betonvloer niet gemakkelijk. Het soort beton en de afwerking ervan is zeer belangrijk. Om een goede keuze hiervoor te maken, is het belangrijk om te kijken naar de functie van de garagevloer. Is het een vloer die extra belast moet kunnen worden of moet die tegen chemische stoffen kunnen? Allemaal zaken die meespelen in de keuze voor de afwerking van een betonvloer. Een betonvloer in uw garage brengt verschillende voordelen met zich mee

  • De vloer is slijtvast
  • De vloer gaat lang mee
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Stijlvol afgewerkt

Onze vakmensen kunnen u hierover informeren en de betonvloer voor u storten. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Mooie tijdloze vloer

Wilt u zelf ook een betonvloer storten of laten storten? Wij helpen u hier graag bij. U kunt hier contact met ons opnemen. Wij doorlopen samen uw wensen en geven een passend advies. U kunt altijd vrijblijvende offertes en informatie opvragen.

Betonvloer Zevenhuizen bij Sikko Polling

Bij boomzagerij, boomrooierij en rondhouthandel in Zevenhuizen Gr. hebben wij de nieuwe betonvloer gestort in de loods. Wij hebben hier de wapening gelegd, beton gestort en gevlinderd, de vloer geïmpregneerd met Duro-Nox en de zaagsnedes afgekit.

Meer foto’s van dit project.

Hierden betonvloer terras

Hier hebben we een betonvloer gestort als terras nadat we ook de woning hebben voorzien van een mooie woonbeton vloer.

Meer foto’s van dit project.

Veelgestelde vragen

Hoe wordt beton glad gemaakt?

Het beton wordt egaal gestort in de ruimte, de vloer is dan nog niet helemaal glad. Tijdens het droogproces wordt de betonvloer gevlinderd en wordt de ruwe vloer gladgemaakt.

Wanneer is gestort beton beloopbaar?

Wanneer een gestorte betonvloer beloopbaar is hangt af van meerdere factoren zoals het weer, de ligging en de dikte van de vloer. Over het algemeen is gestort beton na 24 uur al beloopbaar.

Hoe lang moet een betonvloer drogen na het storten?

Door goed rekening te houden met de droogtijd van een betonvloer kunt u een geschikte planning maken. Om de exacte droogtijd te bepalen kunt u altijd contact opnemen met onze specialisten. Over het algemeen is de betonvloer na 24 uur al beloopbaar na het storten. Wordt de betonvloer ook geïmpregneerd? Tel er dan een dag bij op. Na ongeveer een week kunt u gerust de betonvloer stofzuigen en dweilen.

Kan ik mijn betonvloer storten en isoleren tegelijk?

Een nieuwe betonvloer gaat erg goed in combinatie met het aanleggen van nieuwe isolatie. Voor het isoleren van uw betonvloer zijn er meerdere mogelijkheden. Raadpleeg onze experts om erachter te komen welke vorm van isolatie voor u het beste geschikt is.