Wij van The Concrete Factory zijn gespecialiseerd in betonvloer storten. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een betonvloer in hun woning. Deze willen ze bijvoorbeeld in de woonkamer of keuken, maar ook in garages. Hier krijgen we ook veel aanvragen voor binnen, maar wist u dat een betonvloer ook heel mooi is voor bedrijfshallen, hangars of autogarages? Hierin hebben we een jarenlange ervaring opgebouwd en staan we graag voor u klaar om dit te realiseren. Als u dit laat doen door The Concrete Factory krijgt u ook nog eens een garantie van maar liefst 20 jaar.

Wat kost betonvloer storten?

Een aanvraag is vrijblijvend en zo gedaan!

Dikte van een betonvloer

De dikte die de betonvloer moet hebben, hangt onder andere af van de bestemming van de betonvloer. Een vloer in de garage waar bijvoorbeeld een auto op komt te staan moet meer draagkracht bieden dan de vloer in de woonkamer. Ook de draagkracht van de ondervloer speelt een rol bij de dikte die de betonvloer nodig heeft. Wanneer de betonvloer dikker moet zijn dan 6 centimeter, is het belangrijk om wapening aan te brengen. De wapening zal ervoor zorgen dat het beton compact en goed bij elkaar blijft. Hierdoor zal de kans op scheuren een stuk kleiner zijn. Voor de wapening gebruiken we wapeningsnetten of wapeningsmatten. Dit zijn stalen matten die aan elkaar gevlochten worden om een net te creëren die de beton op zijn plek kan houden. Om de benodigde dikte van de betonvloer te bepalen komt er een expert langs om de huidige situatie te bekijken en de functie van de ruimte in kaart te brengen.

Beton storten kosten

De kosten voor het storten van een betonvloer is niet één op één te zeggen en hangt af van verschillende factoren. Daarom ontvangt u van ons altijd een offerte op maat. We kijken naar de huidige situatie, de dikte van de vloer die gestort dient te worden en welke voorbereidingswerkzaamheden er gedaan moeten worden. Ook het aantal vierkante meters wat gelegd moet worden zorgt voor verschillende prijzen. De verschillende factoren die de kostten voor het storten van beton bepalen zijn:

Oppervlakte van de vloer

Het is vrij vanzelfsprekend dat de grootte van het oppervlakte van de vloer de belangrijkste factor is voor het bepalen van de betonvloer prijs. Alhoewel een groter oppervlak duurder is dan een kleinere oppervlakte, zal de vierkante meter prijs afnemen des te groter de te storten vloer is. Daarnaast heeft de vorm van de vloer ook invloed op de prijs. Het storten van beton in een ruimte met veel hoeken en vreemde afmetingen is arbeidsintensiever en daarom duurder dan een vierkante vloer.

Soort beton

Bij het storten van een betonvloer zijn er verschillende soorten beton waar u uit kunt kiezen. Zo hangt de prijs van uw vloer af van het type beton dat wordt gebruikt. Ook bepaalt de dikte van uw vloer hoeveel het kostenplaatje wordt. Verschillende toepassingen van de vloer eisen ook een dikkere laag beton. Naast de soort en de dikte is de kleur van uw beton ook van invloed op de prijs van het beton. Zo kunt u een speciale kleur toevoegen aan de betonmix waardoor je een meerprijs betaald voor de kleur. Voor actuele prijzen kunt u contact opnemen met onze experts.

Afwerking

Nadat het beton gestort en gevlinderd is, kunt u na het storten er voor kiezen uw betonvloer te laten impregneren. Hiermee wordt een beschermende laag op de betonvloer aangebracht. Deze laag trekt in het beton, waardoor deze de vloer zal beschermen. De voornaamste reden om dit te doen is om de vloer vuil, olie en waterafstotend te maken. De vloer slijt minder snel en zal er mooier uit komen te zien.

strakke betonvloer loods

Leidingen in een betonvloer

Hoogstwaarschijnlijk komen er leidingen te liggen onder uw te storten betonvloer. Liggen hier nog geen leidingen? Dan kan het zeker handig zijn om die er voor het storten te laten leggen. Voor het storten van uw betonvloer moet de vloer toch openliggen, mooi de gelegenheid om leidingen aan te leggen.

Kan elke leiding in een betonvloer worden gestort?

Riolering, gas en elektra kunnen gewoon ingestort worden in de betonvloer. Als de leidingen goed bemantelt zijn met PVC, kunnen deze in het beton worden gestort. Let op: CV-leidingen en waterleidingen mogen niet direct met beton in aanraking komen, deze leidingen kunnen namelijk uitzetten waardoor de leiding knapt, of het beton scheurt.

Extra ruimte voor uitzettende leidingen

Uitzettende leidingen zoals CV-leidingen en waterleidingen dienen in een mantelbuis gelegd te worden die minimaal 1 centimeter in doorsnee groter is dan de leidingen zelf. Deze leidingen hebben extra ruimte nodig omdat ze kunnen uitzetten, wanneer deze in direct contact staan met beton kunnen ze niet uitzetten en heeft u een groot probleem.

Zelf betonvloer storten in 9 stappen

Hieronder beschrijven we de door te lopen stappen om zelf een betonvloer te storten. Het is namelijk goed mogelijk om zelf een vloer te storten. Voor het beste resultaat heeft u de juiste handigheid, tijd en kennis nodig. Er volgt een stappenplan van 9 stappen voor het storten van beton, in de werkelijkheid kunnen er nuances plaatsvinden waardoor de stappen niet helemaal gelijk lopen. Zo kan een stap moeten worden herhaald, leest u zich van tevoren goed in voordat u begint met het storten van een betonvloer.

1 – Baken de locatie af

Om te beginnen moet de locatie worden afgebakend. Buitenshuis kan dit door middel van gespannen touw. Binnenshuis begint u bij het bedekken van de wanden en muren die grenzen aan de plek waar u beton wilt storten.

2 – Maak de ondergrond vlak

Verwijder alle grond of materialen die in de weg liggen voor het te storten beton. Bedek de onderste laag met dekzand / betonzand om dit als ondergrond te gebruiken. Tril deze ondergrond goed aan om een strakke onderlaag te realiseren.

3 – Bedek het vlakke zandbed met folie

Nu de onderlaag van dekzand / betonzand goed vlak is, legt u folie over het gehele zandbed. Hierdoor kan er geen vocht uit het beton ontsnappen.

4 – Leg het wapeningsnet

Leg het wapeningsnet op de plek waar het beton wordt gestort. Deze wapening zorgt er voor dat er geen scheuren in het beton komen en zal er op de lange termijn voor zorgen dat de vloer langer mee gaat. Het wapeningsnet werkt als een versterking voor het beton.

duurzaam basalt wapening

5 – Het beton kan gestort worden

Nadat het wapeningsnet geplaatst is, kunt u het beton storten. Over het algemeen geldt dat een betonvloer minimaal 8 cm dik moet zijn. De precieze dikte hangt af van de toepassing van de vloer. Onze experts kunnen dit voor u berekenen.

6 – Verdicht / egaliseer het beton

Nu u het beton gestort heeft, is het van belang om het beton te verdichten. Met een afrijlat kunt u de vloer zo egaal mogelijk maken.

7 – Wachten tot het beton beloopbaar is

Stap 7 van het zelf beton storten is simpelweg wachten. U moet wachten tot het beloopbaar is, meestal duurt dit zo’n 30 minuten. Wanneer de vloer namelijk gedroogd is, kunt u verder met de volgende stap.

8 – De betonvloer vlinderen

Als de betonvloer gedroogd is, is het tijd voor u om de vloer te vlinderen. Dit kunt u doen met een speciale vlindermachine. Pas als de gestorte betonvloer beloopbaar is kunt u de vlindermachine gebruiken. Deze machine is namelijk vrij zwaar dus moet de betonvloer wel sterk genoeg zijn om de machine te kunnen dragen zonder dat er inzakkingen ontstaan.

vloer vlinderen

9 – Uw vloer afwerken

Zelfs na het vlinderen kan uw betonvloer nog ruw aanvoelen. Wij raden daarom aan om bij ruimtes binnenshuis zoals een keuken of woonkamer de betonvloer nog eens te polijsten. Door de vloer te polijsten zorgt u voor een mooie glanzende afwerking. Naast dat dit er mooier uit ziet, maakt dit de vloer ook makkelijker schoon te houden.

Verschillende toepassingen van een betonvloer

Een betonvloer is toepasbaar in bedrijfshallen als hangars, schuren, parkeergarages. Zo leggen wij elk jaar ruim 200 betonvloeren en zorgen onze specialisten voor een perfect eindresultaat voor de betonnen vloeren.

Al jaren hebben de grote aannemers en bouwbedrijven het vertrouwen uitgesproken in The Concrete Factory wanneer het aankomt op betonvloeren. Zo hebben wij de betonvloer gestort voor het Grand Café Groningen en voor de parkeergarage bij Sontplein. Mooie voorbeelden van projecten die we recent hebben mogen uitvoeren en waar we erg trots op zijn.

Badkamer

Een betonvloer is ook een hele mooie vloer voor in je badkamer. De badkamer oogt daarmee erg strak en past perfect in een badkamer met een moderne uitstraling. Daarnaast heeft een betonvloer als grote voordeel dat deze naadloos is. In een badkamer wordt daarmee voorkomen dat er schimmel komt tussen de voegen. Een probleem wat u bij een betegelde badkamer wel kan hebben. Een betonvloer voor in de badkamer vergt wel een andere aanpak qua afwerking. In de badkamer houden we de betonvloer wat ruwer om te voorkomen dat u uitglijdt. De badkamer is namelijk een natte ruimte en daardoor kan de betonvloer glad worden, zeker wanneer er zeep of shampoo op komt. Om te voorkomen dat het te glad wordt, houden we de toplaag ruw, de kans op uitglijden is daarmee een stuk kleiner. Verder is het belangrijk om rekening te houden met de waterafvoer in uw badkamer. Wij adviseren daarom om een drain te laten plaatsen in uw badkamer wanneer u deze van een betonvloer wilt voorzien. Ter bescherming vlinderen wij de betonvloer en wordt deze ook geïmpregneerd. Wat betonvloer impregneren precies inhoudt, kunt u hier lezen.

Keuken

Een mooie ruimte, om een betonvloer te laten storten, is de keuken. Dit geeft een moderne en strakke look en brengt de uitstraling van de keuken naar een hoger niveau. Echter zijn er wel een aantal zaken om rekening mee te houden. Een onbehandelde betonvloer is niet heel vlekbestendig. Dat wil zeggen dat er gemakkelijk olie- en vetvlekken kunnen ontstaan. Zeker in de keuken waar er wel eens wat op de grond kan vallen. Om de vloer mooi te houden is het aan te raden om deze ook door ons te laten impregneren. Deze techniek gebruiken we om uw betonvloer waterafstotend, schimmel- en vuilwerend te maken. Ideaal en noodzakelijk dus voor in een keuken. Lees hier alles over hoe wij betonvloeren impregneren. Nadat de betonvloer geïmpregneerd is, is deze zeer onderhoudsvriendelijk. Daarnaast heeft een betonvloer als voordeel dat die slijtvast is en een natuurlijke uitstraling heeft. De betonvloer is meteen de eyecatcher van uw keuken.

Betonvloer keuken

Garage

Voor je garage is een betonvloer een stevige en stabiele ondergrond die ook nog eens makkelijk te onderhouden is. Echter is het storten en het afwerken van een betonvloer niet gemakkelijk. Het soort beton en de afwerking ervan is zeer belangrijk. Om een goede keuze hiervoor te maken, is het belangrijk om te kijken naar de functie van de garagevloer. Is het een vloer die extra belast moet kunnen worden of moet die tegen chemische stoffen kunnen? Allemaal zaken die meespelen in de keuze voor de afwerking van een betonvloer. Een betonvloer in uw garage brengt verschillende voordelen met zich mee

  • De vloer is slijtvast
  • De vloer gaat lang mee
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Stijlvol afgewerkt

Onze vakmensen kunnen u hierover informeren en de betonvloer voor u storten. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Mooie tijdloze vloer

Wilt u zelf ook een betonvloer storten of laten storten? Wij helpen u hier graag bij. U kunt hier contact met ons opnemen. Wij doorlopen samen uw wensen en geven een passend advies. U kunt altijd vrijblijvende offertes en informatie opvragen.