Betonvloer laten storten

Wij van The Concrete Factory zijn gespecialiseerd in betonvloer storten. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een betonvloer in hun woning. Deze willen ze bijvoorbeeld in de woonkamer of keuken, maar ook in garages. Hier krijgen we ook veel aanvragen voor binnen, maar wist u dat een betonvloer ook heel mooi is voor bedrijfshallen, hangars of autogarages? Hierin hebben we een jarenlange ervaring opgebouwd en staan we graag voor u klaar om dit te realiseren. Als u dit laat doen door The Concrete Factory krijgt u ook nog eens een garantie van maar liefst 20 jaar.

In welke ruimtes een betonvloer

Een betonvloer is toepasbaar in bedrijfshallen als hangars, schuren, parkeergarages. Zo leggen wij elk jaar ruim 200 betonvloeren en zorgen onze specialisten voor een perfect eindresultaat voor de betonnen vloeren.

Al jaren hebben de grote aannemers en bouwbedrijven het vertrouwen uitgesproken in The Concrete Factory wanneer het aankomt op betonvloeren. Zo hebben wij de betonvloer gestort voor het Grand Café Groningen en voor de parkeergarage bij Sontplein. Mooie voorbeelden van projecten die we recent hebben mogen uitvoeren en waar we erg trots op zijn.

Kosten betonvloer storten

De kosten voor het storten van een betonvloer is niet één op één te zeggen en hangt af van verschillende factoren. Daarom ontvangt u van ons altijd een offerte op maat. We kijken naar de huidige situatie, de dikte van de vloer die gestort dient te worden en welke voorbereidingswerkzaamheden er gedaan moeten worden. Ook het aantal vierkante meters wat gelegd moet worden zorgt voor verschillende prijzen.

Zelf betonvloer storten

Het is mogelijk om zelf een betonvloer te storten. Om dit goed te doen is wel de juiste handigheid, tijd en kennis nodig. Leest u zich van tevoren dus goed in, voordat u eraan begint.

  • Om te beginnen moet u de wanden en muren bedekken die grenzen aan de plek waar u uw beton wilt storten.
  • Daarna kunt u beginnen met de ondergrond vlak maken. Dit doet u door dekzand/ betonzand als ondergrond te gebruiken en deze goed aan te trillen om het beste resultaat te krijgen.
  • Wanneer u dit gedaan heeft is het van belang om over het vlakke zandbed een folie te plaatsen. Daardoor kan er geen vocht ontsnappen uit het beton.
  • De volgende stap is het leggen van de wapening. De wapening zorgt ervoor dat er geen scheuren in het beton komen en zal er op de lange termijn voor zorgen dat de vloer langer meegaat.
  • Vervolgens kan het beton gestort worden. Over het algemeen geldt dat een betonvloer minimaal 8 cm dik moet zijn. De precieze dikte kunnen onze experts voor u berekenen.
  • Nadat het beton gestort is, is het van belang om het beton te verdichten. Met een afrijlat kunt u de vloer zo egaal mogelijk maken.
  • Wanneer dit gereed is, is het een kwestie van wachten tot het beton beloopbaar is. Dit duurt meestal zo’n 30 minuten.
  • Als de vloer gedroogd is, is het tijd om de vloer te vlinderen. Dat kunt u doen met een speciale vlindermachine. U moet hiermee wachten tot de vloer beloopbaar is, omdat de vlindermachine vrij zwaar is. De betonvloer moet de machine wel kunnen dragen zonder dat er inzakkingen ontstaan.
  • Een betonvloer kan na deze stappen nog ruw aanvoelen en ogen. Daarom raden we aan om bij ruimtes binnenshuis zoals een keuken of woonkamer als vervolgstap te gaan polijsten. Hiermee zorgt u voor een mooie glanzende afwerking. Dit lijkt niet alleen mooier, maar is ook makkelijker schoon te houden.

Mooie tijdloze vloer

Wilt u zelf ook een betonvloer storten of laten storten? Wij helpen u hier graag bij. U kunt hier contact met ons opnemen.