onze vloeren zijn 100% Groen
Duurzame materialen
Binnen een dag klaar
Hoge kwaliteit producten
slide image
slide image
slide image

Betonvloer woonkamer

Op zoek naar een nieuwe betonvloer in uw woonkamer? Bij het horen van betonvloer, denken veel mensen aan oude, traditionele toepassingen van beton. Echter is een gevlinderde betonvloer perfect geschikt voor moderne wooneisen. Beton is in verschillende variaties te gebruiken en te verwerken wat het materiaal ideaal maakt voor een woonkamervloer. Wat een betonvloer woonkamer zo aantrekkelijk maakt, is dat deze vloer tegen een stootje kan, naadloos is en waterdicht kan worden beschermd. Daarnaast kunt u de optie kiezen voor een betonvloer woonkamer met vloerverwarming. Op deze pagina nemen we u door alle mogelijkheden voor het laten storten van een betonvloer in de woonkamer.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Meer dan 20 jaar ervaring

Scherp geprijsd

100% duurzaam

Uitstraling betonvloer in de woonkamer

Een gevlinderde betonvloer in de woonkamer bestaat uit één geheel, zonder onderbreking van naden, wat de woonkamer een unieke uitstraling mee geeft. Mede door deze eigenschap, zijn de betonnen woonkamervloeren de laatste tijd erg populair. Een andere reden voor de gestegen populariteit is het stoere karakter wat een betonvloer uitstraalt. Het robuuste karakter van het beton komt goed tot zijn recht in een woonkamer, een perfecte combinatie bij minimalistisch interieur. Ook industrieel ingerichte woonkamers komen helemaal tot leven door het plaatsen van een gevlinderde betonvloer. De uitstraling van een betonvloer in de woonkamer past perfect in combinatie met roestvrij staal, glas en/of hout. Maak uw gewenste look in de woonkamer compleet met een mooi afgewerkte betonvloer.

Naadloos

Een strakke, gegoten vloer van beton is naadloos. Dit brengt een strakke look met zich mee, die direct opvalt en een modern karakter heeft. Deze stevige naadloze vloer past dankzij het industriële aspect erg goed in winkels en showrooms.

Slijtvast

Zelfs als de betonvloer intensief wordt belopen gaat deze lang mee. Een betonvloer is namelijk erg kras- en slijtvast. Uw nieuwe bedrijfsvloer van beton gaat dus jarenlang mee. Zonder problemen kan de vloer langdurige zware gewichten dragen.

Vloeistofdicht

Soms is het wenselijk dat een vloer vloeistofdicht is, bij laboratoria en wasstraten bijvoorbeeld. Maar ook horecagelegenheden profiteren van een vloeistofdichte bedrijfsvloer. Door een toevoeging te doen aan de betonmix, maken we de betonnen vloer vloeistofdicht. Zo werkt de vloer olie-, en waterafstotend.

50-image

Betonvloer woonkamer met vloerverwarming

Een gevlinderde betonvloer is uiterst geschikt in combinatie met vloerverwarming. Het gestorte beton komt namelijk direct op de vloerverwarming terecht waardoor er weinig warmte en energie verloren gaat. De naadloze afwerking aan het oppervlak van de gevlinderde betonvloer is ideaal voor het doorgeven van warmte. Door een betonvloer met vloerverwarming in de woonkamer te storten bespaart u een hoop op uw stookkosten. Lees meer over een betonvloer met vloerverwarming.

Voordelen en eigenschappen

Iedere betonvloer van The Concrete Factory profiteert van een aantal unieke eigenschappen ongeacht het type of toepassing van de vloer. Zo is een betonvloer naadloos en in alle kleuren mogelijk. Naast dat een betonvloer in de woonkamer een ontzettend mooie uitstraling heeft, is de vloer enorm praktisch. Doordat de vloer naadloos, vlak en waterafstotend is, is knoeien of morsen geen enkel probleem. De waterafstotende eigenschap, evenals de vlakke afwerking zorgt ervoor dat uw betonvloer in de woonkamer makkelijk is schoon te maken. We zetten enkele voordelen van een betonvloer als woonkamervloer voor u op een rij:

  • Naadloos
  • Makkelijk schoon te houden
  • Strak
  • Waterafstotend
  • Slijt- en krasvast
  • Industrieel
  • Te combineren met vloerverwarming

Vloer in de woonkamer beschermen tegen vlekken

De woonkamer is de belangrijkste kamer in uw woning. Hier komt u tot rust na een lange werkdag. Het is fijn als uw woonkamer een schone en hygiënische omgeving is. Een groot voordeel van een betonvloer in de woonkamer is dat deze met de juiste behandeling waterafstotend, brandvertragend en schimmel- en vuilwerend is. Zo veegt u gemakkelijk vlekken van de woonkamervloer af met een nat doekje.

Betonvloer woonkamer impregneren

Uw betonnen woonkamervloer is het beste beschermd wanneer u deze gaat (of laat) impregneren. Een woonkamervloer impregneren komt er feitelijk op neer dat er een beschermende laag wordt aangebracht op de betonvloer. Deze laag trekt in het beton en zal de vloer beschermen. Naast dat dit de vloer waterafstotend, brandvertragend en schimmel- en vuilwerend maakt, zal de woonkamervloer minder snel slijten en er mooier uit komen te zien. Daarnaast wordt het onderhouden van de betonvloer gemakkelijker en kunt u langer genieten van uw vloer.

gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Betonvloer woonkamer kosten

Hoeveel het storten en afwerken van een betonvloer in de woonkamer voor u kost hangt af van verschillende factoren en criteria. Zo spelen onder andere de vorm van de vloer en het oppervlak een grote rol in het bepalen van de prijs. Hoeveel u precies betaalt voor een betonvloer in de woonkamer kunt u opvragen aan de hand van een gepersonaliseerde, vrijblijvende offerte. We kijken onder andere naar uw huidige situatie, de dikte en de bereikbaarheid van de vloer. Ook verschilt het bij iedere woonkamervloer welke voorbereidingswerkzaamheden moeten worden getroffen alvorens we kunnen beginnen met storten. Enkele factoren die invloed hebben op de prijs van uw betonvloer woonkamer zijn:

Het oppervlakte van de woonkamer

Eén van de belangrijkste prijsbepalers voor uw betonvloer is het totale oppervlakte aan woonkamer dat moet worden gestort. Hierbij geldt: hoe groter uw woonkamervloer, hoe groter de offerte. Ook geldt: Hoe meer het totale oppervlak toeneemt, des te meer neemt de vierkante meterprijs af.

Afwerking van de betonvloer

Een andere factor van de totaalprijs is de gewenste afwerking van uw betonvloer. Zo hangt de prijs af van de gewenste nabehandeling en het beschermen van de vloer. Door uw betonvloer bijvoorbeeld te impregneren wordt een beschermende laag op de betonvloer in de woonkamer aangebracht. Deze laag trekt in het beton waardoor deze de vloer zal beschermen. De vloer slijt minder snel en zal er mooier uit komen te zien.

Woonkamer betonsoort

Ook het soort beton dat wordt gebruikt voor de realisatie van uw woonkamervloer bepaalt een groot gedeelte van de prijs. Daarnaast zijn ook de dikte en de kleur van het beton niet geheel onbelangrijk. Wilt u een betonvloer woonkamer met vloerverwarming? Voor verschillende betonkleuren wordt een meerprijs betaald vanwege de materiaalkosten en het bewerken van de betonmix. Voor actuele prijzen kunt u contact opnemen met onze experts.

Betonvloer woonkamer kleurmogelijkheden

Op zoek naar een gekleurde betonvloer in uw woonkamer? Gekleurde betonvloeren in de woonkamer worden steeds populairder. Gelukkig biedt The Concrete Factory veel verschillende mogelijkheden voor een gekleurde betonvloer. Bijna iedere kleur is mogelijk. Door de professionaliteit en ervaring van ons team is het mogelijk om uw gewenste kleur te mengen met het beton. We gebruiken verschillende technieken om de gewenste kleur te behalen. Lees meer over gekleurde betonvloeren.

Betonvloer schoonmaken

Uw woonkamer betonvloer is makkelijk te onderhouden. Gelukkig, want om de uitstraling en levensduur van uw betonnen woonkamervloer te verbeteren is het essentieel dat u de betonvloer goed schoonhoudt. Wij raden aan om uw betonvloer regelmatig schoon te maken met een stofzuiger, dweil en vlekkenverwijderaar. Het tijdig schoonmaken en goed onderhouden van uw betonvloer voorkomt preventief dat er vlekken en/of slijtagesporen opduiken. Let er wel op dat u de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt! Lees meer over het schoonmaken van uw betonvloer.

Vakmanschap woonkamervloeren

De betonvloeren van TheConcreteFactory zijn een geheel plaatje. Slecht kantwerk is een doorn in het oog waar achteraf niets meer is aan te doen. Een laagje erbovenop leggen is niet mogelijk omdat dit te dun is of afwijkt van de originele kleur. Doordat wij alle stappen van het proces in één keer goed uitvoeren en daarbij letten op alle factoren krijgt u een woonkamervloer die tot wel 75 jaar mee gaat. Wij leveren onze vloeren woon-klaar en gaan pas weg als deze glad en strak naar wens is. Neem een kijkje bij onze opgeleverde projecten.

Over The Concrete Factory

The Concrete Factory wordt gekarakteriseerd als onderscheidend, innovatief en duurzaam. We zijn jong en willen Nederland laten zien dat woonbeton tal van mogelijkheden kent. We doen dit door nieuwe producten op de markt te brengen die in het buitenland hun sporen al verdiend hebben. Deze producten voorkomen vlekken en vergeling van de bovenlaag en na eenmalige applicatie die een chemisch proces aangaat met kalk en cement en zodoende alle overgebleven poriën dicht. Hierdoor zijn uw zorgen voor tientallen jaren verdwenen. Dit alles passen we al 10 jaar toe op tal van vierkante meters betonvloer in de gehele Benelux. Het verandert niets aan het uiterlijk! Maar wel aan de kwaliteit! Lees meer over ons.

Veelzijdige betonvloer

Een goed gestorte betonvloer gaat tot wel 75 jaar mee en is dus een goede investering. The Concrete Factory kan uw betonvloer in verschillende kleuren opleveren, wat u vele opties biedt om uw interieur een nieuwe impuls te geven. Daarnaast is een betonvloer ook nog eens erg gemakkelijk te onderhouden. Als u uw betonvloer door The Concrete Factory laat onderhouden, garanderen wij ook nog eens een verlengde levensduur van 15 jaar! Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw betonnen woonkamervloer? Neem dan snel contact op met ons via 06 537 977 53 of vraag een offerte aan.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik het beste mijn betonvloer onderhouden?

Voor de dagelijkse/wekelijkse schoonmaak raden wij aan een emmer met lauw water te gebruiken met een beetje zeep. Gebruik hiervoor wel natuurlijke (of PH-neutrale) zeep.

Hoe wordt beton glad gemaakt?

Het beton wordt egaal gestort in de ruimte, de vloer is dan nog niet helemaal glad. Tijdens het droogproces wordt de betonvloer gevlinderd en wordt de ruwe vloer gladgemaakt.

Hoe lang moet een betonvloer drogen na het storten?

Door goed rekening te houden met de droogtijd van een betonvloer kunt u een geschikte planning maken. Om de exacte droogtijd te bepalen kunt u altijd contact opnemen met onze specialisten. Over het algemeen is de betonvloer na 24 uur al beloopbaar na het storten. Wordt de betonvloer ook geïmpregneerd? Tel er dan een dag bij op. Na ongeveer een week kunt u gerust de betonvloer stofzuigen en dweilen.