onze vloeren zijn 100% Groen
Duurzame materialen
Binnen een dag klaar
Hoge kwaliteit producten
slide image
slide image

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in onze samenleving. Op nationaal en internationaal niveau krijgen steeds meer bedrijven te maken met een verduurzaming van werkzaamheden. Wij vinden duurzaamheid erg belangrijk en zijn vroeg begonnen met de beste en nieuwste duurzame technieken toe te passen. Onze bijdrage aan duurzaamheid is het verminderen van CO2-uitstoot. Zo bewapenen wij ons zandcement met basalt en gebruiken wij elektrische vlindermachines.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Meer dan 20 jaar ervaring

Scherp geprijsd

100% duurzaam

De inzet van The Concrete Factory

Door gebruik te maken van basalt wapening kunnen wij onze zandcementdekvloer blijven gebruiken. Deze vloer heeft een lange levensduur, is veilig en vermindert het energieverbruik. Deze duurzame vloer heeft als nadeel dat het kan bezwijken onder warmte. Doordat wij de vloer bewapenen met basalt behouden we de duurzaamheid van het materiaal en vergroten we de toepasbaarheid. Daarmee verminderen we veel CO2 uitstoot. Daarnaast gebruiken wij een elektrische vlindermachine voor woningbouw en kleinere ruimtes om een gestorte vloer te verdichten of polieren. The Concrete Factory wil het verschil maken in de verduurzaming van de bouw, daarom zijn we constant bezig met de ontwikkelingen binnen ons vakgebied.

Basalt wapening

Waar voorheen staal werd gebruikt, zijn we overgestapt naar bewapening met basalt. De vezels worden gewonnen uit basaltsteen en zijn een natuurproduct. Het is volledig recyclebaar, milieuvriendelijk en niet vervuilend. Ook heeft basalt een treksterkte van ~3000 MPa (dat is 2,5x sterker dan staal). Naast dat bewapening van basalt sterker is dan staal, is deze ook vier maal lichter. De basaltvezels zijn niet geleidend en wordt dus veel toegepast voor vloeren en operatiekamers. Daarnaast is basalt bestand tegen zuren, alkaliën en warmteverschillen. Als we kijken naar duurzaamheid, zien we dat de CO2-footprint van basaltvezels 170% lager ligt dan bij staal. Wij zien toekomst in het gebruik van basalt wapening voor het verduurzamen van de bouwsector en hopen dat anderen dit ook gaan toepassen. Hieronder staan een aantal eigenschappen van basalt wapening.

Treksterkte 2,5x sterker dan staal (~3000MPa)
Gewicht 4x lichter dan staal
Geleidend Nee
Resistentie Zuren, alkaliën, warmteverschillen
CO2-footprint 170% lager dan staal
Recyclebaar 100%
Levensduur Lang
Roest Nee
50-image

Elektrische vlindermachine

Als duurzame oplossing voor de CO2-uitstoot die vrijkomt bij het vlinderen of afwerken van een gietvloer in de woningbouw of kleine ruimtes maken wij gebruik van de elektrische vlindermachine. Met het gebruik van standaard vlindermachines komt veel CO2 vrij. Omtrent de ontwikkelingen betreft duurzaamheid hebben wij besloten om emissieloos te vlinderen en een elektrisch alternatief te gebruiken. Hiermee verminderen we de CO2 uitstoot en verlagen we het geluidsoverlast wat bij een normale vlindermachine vrijkomt. De accu’s van onze machines gaan lang mee, wat ze aantrekkelijk maakt voor de woningbouw of kleine ruimtes.

Duurzaam een vloer laten leggen en afwerken?

Geïnteresseerd in het duurzaam leggen en afwerken van een vloer in jouw woning of ruimte? Wij helpen jou bij het leggen en afwerken van jouw vloer. Elk jaar realiseren we ruim 200 betonvloeren, sluit jij je er bij aan? Neem contact met ons op en vraag een offerte aan.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik het beste mijn betonvloer onderhouden?

Voor de dagelijkse/wekelijkse schoonmaak raden wij aan een emmer met lauw water te gebruiken met een beetje zeep. Gebruik hiervoor wel natuurlijke (of PH-neutrale) zeep.

Hoe wordt beton glad gemaakt?

Het beton wordt egaal gestort in de ruimte, de vloer is dan nog niet helemaal glad. Tijdens het droogproces wordt de betonvloer gevlinderd en wordt de ruwe vloer gladgemaakt.

Hoe lang moet een betonvloer drogen na het storten?

Door goed rekening te houden met de droogtijd van een betonvloer kunt u een geschikte planning maken. Om de exacte droogtijd te bepalen kunt u altijd contact opnemen met onze specialisten. Over het algemeen is de betonvloer na 24 uur al beloopbaar na het storten. Wordt de betonvloer ook geïmpregneerd? Tel er dan een dag bij op. Na ongeveer een week kunt u gerust de betonvloer stofzuigen en dweilen.