Een garagevloer van beton is een echte aanrader. In tegenstelling tot tegels kan een betonnen garagevloer niet verzakken. Een garagevloer moet slijtvast en vloeistofdicht zijn en ook nog eens lang mee gaan. Is het u wel eens opgevallen dat iedere parkeergarage een betonnen vloer heeft? Een garagevloer van beton kan namelijk uitstekend tegen zware gewichten en slijtage. Voor het gieten en storten tot aan het afwerken en polijsten bent u bij The Concrete Factory op het juiste adres. Wij regelen uw garagevloer van A tot Z.

Welke betonvloer is het meest geschikt voor een parkeergarage?

In een parkeergarage komen gedurende de dag veel auto’s binnen. Ook werkplaatsen en showrooms hebben te maken met veel belasting van gewicht op de garagevloer. Daarom is het belangrijk een vloer te leggen die niet bezwijkt onder het gewicht van deze voertuigen. De beste oplossing voor een showroom toepassing of parkeergarage is dan ook een sterke betonvloer die niet scheurt onder zwaar gewicht. Ook geven auto’s en machines veel oliën af. Oliën die u liever niet in de vloer wilt laten trekken. Een betonvloer is bestendig tegen deze viezigheid.

betonvloer parkeergarage

Voordelen van een betonvloer in een garage of showroom

  • De vloer is slijtvast
  • Lange levensduur
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Stijlvol
  • Bestendig tegen chemische stoffen

Uw garagevloer beschermen tegen vlekken

Een garagevloer moet schoon en vrij hygiënisch zijn. Uw betonvloer beschermen kan op allerlei manieren. Sommige van deze manieren kunt u zelf doen, andere manieren kunt u beter aan een professional overlaten. In een garage krijgt u veel te maken met vocht en oliën die u liever niet in de vloer wilt laten trekken. Hoe u de betonvloer tegen vlekken beschermt lees je hieronder:

Natuurlijke olie

Om de toplaag van het beton in goede conditie te houden kunt u de vloer beschermen met een natuurlijke olie. Door de olie krijgt de garagevloer wel een iets donkerdere kleur. Lijnolie kunt u gerust zelf op de vloer wrijven, wel raden wij aan om dit te laten doen door iemand met ervaring. Uiteraard kunt u ons inschakelen voor het inwrijven van lijnolie over uw betonnen garagevloer.

Garagevloer impregneren

Bij het impregneren van een betonvloer, wordt als ware een beschermende laag aangebracht. Deze laag trekt in het beton en zal de vloer beter beschermen. De voornaamste reden om dit te doen is om de vloer vuil, olie en waterafstotend te maken. Door uw betonnen garagevloer te impregneren, houdt u de vloer vocht en vetvrij. Met een simpele veeg van een doek haalt u snel de vlekken uit uw betonvloer omdat deze niet in het beton trekken.

Betonvloer coaten

De derde manier om uw vloer te beschermen tegen vlekken is door het beton te coaten. Er wordt een transparante beschermlaag op de bestaande vloer aangebracht. Vaak is dit polyurethaan (PU) of epoxy. Helaas spiegelt de betonnen vloer deels mee met het plaatsen van deze beschermlaag, waardoor het uitzicht van de vloer kan veranderen.

Garagevloer laten storten?

Vul ons contactformulier in en er wordt z.s.m. contact met u opgenomen om de mogelijkheden door te spreken.

Betonvloer kleur

Gekleurde betonvloeren worden steeds populairder. Vooral in showrooms en winkels zien wij veel aanvragen voor gekleurd beton. Gelukkig bieden wij veel verschillende mogelijkheden voor een gekleurde betonvloer. Bijna elke denkbare tint is mogelijk. Van een standaard bruine kleur tot pimpelpaars. Door de professionaliteit en ervaring van ons team is het mogelijk om uw gewenste kleur te maken. Uw betonvloer in de garage of loods de juiste kleur meegeven kan met verschillende technieken. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan met betonkleurstoffen of gekleurde coatings. Meer weten over een gekleurde betonvloer?

Betonvloer garage kosten

Er valt geen vaste prijs te hangen aan uw betonnen garagevloer. De totale kosten van uw nieuwe vloer hangt namelijk af van verschillende factoren. Bij ons ontvangt u daarom altijd een offerte op maat. Er wordt gekeken naar uw huidige situatie, de dikte van de te storten vloer en welke voorbereidingswerkzaamheden er gedaan moeten worden. Uiteraard worden ook de totale vierkante meters in acht genomen.

Oppervlakte van de garage of showroom

Hoe groter uw garage of showroom, hoe groter de offerte. Het is vrij vanzelfsprekend dat de grootte van de ruimte de belangrijkste factor is voor het bepalen van de vloerprijs. Voor een groter oppervlak betaalt u meer, maar de prijs per vierkante meter neemt af.

Soort beton

De prijs van uw betonvloeren garage hangt ook af van het soort beton dat wordt gebruikt. Ook bepaalt de dikte van uw vloer hoeveel het totale kostenplaatje wordt. De dikte die het beton nodig heeft hangt af van het gewicht die deze vloer te voorduren krijgt. Naast de dikte en het soort beton, is ook de kleur van invloed op de prijs. Voor verschillende kleuren wordt een meerprijs betaald vanwege het bewerken van de betonmix en de materiaalkosten die daar aan te pas komen. Voor actuele prijzen kunt u contact met ons opnemen.

Afwerking van de vloer

Hierboven heeft u al een stuk gelezen over de nabehandeling en beschermen van uw vloer. Ook aan het impregneren of coaten van uw vloer zijn kosten verbonden. Door uw vloer te impregneren wordt een beschermende laag op de betonvloer aangebracht. Deze laag trekt in het beton waardoor deze de vloer zal beschermen. De vloer slijt minder snel en zal er mooier uit komen te zien.

Vakmanschap

Onze betonvloeren zijn een plaatje in zijn geheel. Vaak is slecht kantwerk een doorn in het oog waar naderhand niets meer aan te doen is. Door te schuren gaat u kiezels zien en om er een laagje over te leggen is het te dun, ook de kleurstelling is in veel gevallen afwijkend. Doordat wij alle stappen van het proces en alle factoren in 1 keer goed uitvoeren krijgt u een woonbeton vloer die tot wel 75 jaar mee gaat. Daarom leveren wij onze vloeren woon-klaar en gaan pas weg als deze glad en strak is.

Veelzijdig beton

Een goed gelegde betonvloer gaat tot wel 75 jaar mee en is dus een goede investering. The Concrete Factory kan uw betonvloer in wel 15 kleuren opleveren, wat u vele opties biedt om uw interieur een nieuwe impuls te geven. Daarnaast is een betonvloer ook nog eens erg makkelijk te onderhouden en als u uw betonvloer door The Concrete Factory laat onderhouden, garanderen wij ook nog eens een verlengde levensduur van 15 jaar! Wilt u meer weten over uw mogelijkheden? Neem dan snel contact op met ons via 06 537 977 53 of vraag een offerte aan.