Gepolierde beton, ook wel gevlinderd beton, kent vele mogelijkheden en toepassingen als betonvloer. Zo is gepolierd beton toe te passen in de woonkamer maar ook kantoor- of winkelpand. In iedere ruimte van een woning of gebouw is het mogelijk een gepolierde betonvloer te plaatsen, wat het zo aantrekkelijk maakt.

Gepolierde betonvloer plaatsen?

Neem contact op!

Wat is gepolierde beton

Een gepolierde betonvloer bestaat uit een massieve, gevlinderde betonvloer. Dit is dus niet hetzelfde als een betonlook vloer. Gepolierde beton is hetzelfde als gevlinderde beton en monolithisch afgewerkte betonvloeren. Door het polieren (of vlinderen) worden de grove deeltjes van de betonmix naar beneden geduwd waardoor er een dichte, egale massa ontstaat. De toplaag van de betonvloer wordt als ware verdicht door het polieren.

De voordelen van gepolierd beton

Gepolierde betonvloeren brengen veel voordelen met zich mee, zo geeft dit de betonvloer onder andere een mooie, gladde afwerking en verdicht het polieren de toplaag. Enkele voordelen van gepolierd beton op een rij:

 • Natuurlijke uitstraling
 • Strakke en naadloze afwerking
 • Bescherming tegen vuil en vlekken
 • Slijtvast
 • Onderhoudsarm
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren

woonbetonvloer

Werkwijze gepolierde betonvloer storten

Voordat wij de gepolierde betonvloer storten zijn er een aantal voorbereidende werkzaamheden die worden verricht. Hier volgen de eerste stappen voor een gepolierde betonvloer.

 1. We beginnen met het leggen van bewapening.
 2. De vloerhoogte wordt bepaald. Hierbij worden de aansluitingen aan puien en dorpels gecontroleerd.
 3. De randisolatie wordt geplaatst. Deze randisolatie komt langs de muren en puien.
 4. De betonvloer wordt gestort en gepolierd.
 5. Eventuele kleuringen worden daarna toegevoegd.

Na deze 5 stappen ligt de basis van uw gepolierde beton op uw gewenste locatie. De eerste fase van de betonnen vloer is klaar. Na de eerste fase van het proces is het mogelijk de gepolierde betonvloer te impregneren.

Gepolierde beton impregneren

De gepolierde betonvloer is van zichzelf al erg vochtwerend, maar wij adviseren om de vloer na het storten en polieren te impregneren. Door het gepolierde beton te impregneren wordt de vloer waterafstotend, schimmel- en vuilwerend. Impregneren is het aanbrengen van een beschermende stof die de betonvloer beschermd. Hierdoor zal de vloer beter beschermd zijn en minder snel slijten.

Betonvloer laten polieren?

Gepolierd beton op kleur

Op zoek naar een gepolierde betonvloer op kleur? Tijdens het afwerken van de betonvloer is het mogelijk kleurpigmenten toe te voegen. In dit proces mengt de toegevoegde kleur zich met het gepolierde beton waardoor de vloer deze kleur behoudt. De gepolierde betonvloer afwerken met kleurpigmenten is een duurzamere oplossing dan door het beton te schilderen. Tijdens het schilderen van gepolierd beton treedt er slijtage op en zal de originele kleur sneller naar boven komen. Lees meer over gekleurde betonvloeren.

Onderhoud gepolierde betonvloer

Een gepolierde betonvloer is erg onderhoudsarm, maar niet geheel onderhoudsvrij. Om zo lang mogelijk van uw vloer te genieten is het belangrijk de betonvloer goed te onderhouden. Lees meer over het onderhouden van uw betonvloer.

over ons concrete

Benieuwd naar uw mogelijkheden?