Betonvloer laten impregneren

Waarom impregneren?

Impregneren is een techniek die gebruikt wordt om uw betonvloer waterafstotend, schimmel- en vuilwerend of brandvertragend te maken door deze te doordringen met een beschermende stof. The Concrete Factory is exclusief leverancier van Duro Nox van het Amerikaanse Nox Crete in Nederland en impregneert elke vloer of wand, hoe klein of groot dan ook.


Gratis, vrijblijvend en in een minuutje gedaan

Betonvloer of -wand impregneren

Het impregneren van beton kan zowel gedaan worden voor een betonnen vloer als een betonnen wand. De voornaamste reden om dit te doen is om deze vuil, olie en waterafstotend te maken. Hierdoor zal de betonnen vloer of wand minder snel slijten en zal deze er veel mooier uit komen te zien. Het effect van het impregneren laat namelijk een schitterende glansgraad zien. Dit ziet er niet alleen prachtig uit in uw keuken of badkamer, maar het is ook erg praktisch in een schuur, loods, fabriekshal of garage. Door de speciale coating is de betonvloer eenvoudig schoon en vetvrij te houden.

Wij kunnen beton impregneren die net gestort is of al jarenlang in een fabrieks- of bedrijfshal ligt. Wanneer u een oudere betonvloer wilt laten impregneren doen wij dit door deze grondig te schuren. De tweede stap is het impregneren van de vloer met onze Duro-Nox beton impregneer. Vervolgens is het belangrijk dat de vloer eerst geheel is gedroogd. Door het beton vervolgens te polijsten en deze te voorzien van een beschermlaag ziet uw betonvloer er weer uit als nieuw. Onlangs hebben wij dit project afgerond waarbij de garagevloer van al meer dan 40 jaar als nieuw hebben gemaakt.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding voordat u begint met impregneren is van groot belang. Op deze manier zorgt u er namelijk voor dat de coating er beter op blijft zitten en u er op deze manier langer profijt uit haalt! De voorbereiding start met het schuren van de gewenste oppervlakte om deze op die manier vet- en vuilvrij te maken. Zo zorgt u er voor dat de impregneer beter in het materiaal kan trekken, waardoor er een langere houdbaarheid en een mooiere afwerking ontstaat.  verder is het handig om de volgende materialen in huis te halen voordat u aan de klus begint:

 • een schuurmachine of hogedrukspuit om de oppervlakte vet- en vuilvrij te maken;
 • afdekzeilen om overige oppervlakken te beschermen;
 • beschermende attributen zoals handschoenen en een beschermende bril;
 • impregneermiddel (wij gebruiken hier zelf DURO-NOX voor);
 • benodigdheden om het impregneermiddel aan te brengen. Denk aan een drukspuit of een roller.

Daarnaast is het belangrijk om de juiste dag te plannen om te gaan impregneren. De weersomstandigheden kunnen een grote invloed hebben op de haalbaarheid van de klus, vooral als deze buiten plaatsvindt. Zorg er dus voor dat u een dag kiest waarbij de verwachtingen zijn dat er in de eerstkomende 24 uur geen neerslag valt. Op die manier kan het impregneer het beste intrekken en drogen.

Voordelen impregneren

Van impregneren heeft u jarenlang profijt. Het zorgt namelijk voor een extra coating waardoor uw vloer of wand langer mooi blijft. Daarnaast kent het goed laten impregneren nog vele andere voordelen. Denk aan:

 • de oppervlakte blijft langer netjes doordat deze vuil-afstotend is. Daarnaast wordt deze onderhoudsvriendelijk en makkelijk schoon te maken. Het scheelt op zowel de korte, als op de lange termijn veel tijd;
 • De oppervlakte wordt waterbestendig- en afstotend waardoor u geen last krijgt van schimmelaanslag;
 • het werkt brandvertragend waardoor er bij op tijd optreden een kleinere kans is op grote schade en onveilige situaties;
 • Impregneren zorgt voor minder tot geen schade bij extreme weersomstandigheden zoals vorst of hitte.
 • Het is een eenmalige inverstering waardoor je hoge, onverwachte kosten voorkomt  die kunnen ontstaan wanneer het beton niet geïmpregneerd is (door bijvoorbeeld waterschade of schimmel).

Zelf beton impregneren

Het is mogelijk om zelf be impregneren. Voor een goed resultaat vergt dit echter wel de juiste handigheid, tijd en kennis. Leest u zich daarom eerst goed in, voordat u begint.

Allereerst is het van belang om de ondergrond goed schoon en vlak te maken. dit kunt u doen door vuil en vet te verwijderen met behulp van een hoge drukspuit. Vervolgens kunt u het oppervlakte vlak en extra vetvrij maken door deze goed te schuren. Wanneer de oppervlakte goed schoon is, is het van belang om deze te controleren op eventuele scheuren. Merkt u deze in dit stadium op? Zorg er dan eerst voor dat u deze opvult, voordat u met het impregneren begint.

Voor het beste resultaat kiest u een impregneer van een hoge kwaliteit. De volgende stap is dan ook om de juiste impregneer uit te zoeken. Houdt hierbij rekening met het type materiaal dat u wil impregneren. Gaat het bijvoorbeeld om beton, baksteen of misschien wel hout? Impregneer is beschikbaar in verschillende vormen. Zo bestaat er impregneervloeistof, maar is er ook een impregneercreme beschikbaar. Deze tweede vorm is eenvoudig met een kwast of roller aan te brengen.

Wanneer er is gekozen voor het juiste impregneermiddel, de randen afgetaped zijn en de overige oppervlakten beschermd zijn met een zeil, kan er eindelijk gestart worden met het daadwerkelijk impregneren. Gebruikt u een impregneervloeistof op een verticale oppervlakte? Zorg er dan voor dat u van boven naar beneden werkt voor de mooiste afwerking. Daarnaast is het belangrijk dat u altijd beschermende kleding en accessoires draagt (bijvoorbeeld rubberen handschoenen en een veiligheidsbril) zodat direct contact met de huid zoveel mogelijk vermeden wordt. Impregneer vervolgens met een drukspuit, kwast of roller (afhankelijk van het type impregneer) totdat de oppervlakte volledig nat is. Tot slot vergt de klus veel geduld, aangezien het impregneer de tijd nodig heeft om in te werken. Laat de oppervlakte dus ook geheel drogen voordat u deze weer gaat gebruiken.

Toch liever het impregneren van uw betonvloer of -muur uit laten besteden door een vakman? Daar helpen onze specialisten van the Concrete Factory u graag bij! Zo bent u zeker van het beste resultaat. Neem contact met ons op voor meer informatie, dan bespreken we graag de mogelijkheden.

DURO-NOX van Nox Crete

The Concrete Factory is officieel en exclusief dealer van Nox Crete in de Benelux. Het vertrouwen dat wij hierin krijgen van een merk als Nox Crete laat zien dat wij kwalitatief goed werk leveren. Met DURO-NOX  impregneren wij uw beton met een prijs-kwaliteit verhouding die niemand anders u biedt.

Industrie vloeren stofvrij en slijtvast maken door een applicatie met Duro-Nox.

Het impregneren van beton met DURO-NOX  heeft alleen maar voordelen:

 • Verhoogt de weerstand tegen slijtage, stoffen en indringen van vuil of vocht.
 • Biedt permanente bescherming tot de diepte van penetratie.
 • Vermindert de poreusheid van betonnen oppervlakken, verbetering van de chemische en vlek-weerstand.
 • Ontwikkelt een aantrekkelijke glansgraad met de tijd door herhaaldelijk gebruik en reiniging met water en onze Concrete Cleaner
 • Eenmalige applicatie.

DURO-NOX, omdat beton bescherming nodig heeft

Onbehandeld beton heeft door haar licht poreuze structuur minder gewenste eigenschappen. De belangrijkste zijn betonstof, slijtage en het gemakkelijk indringen van gemorste vloeistoffen. Coatings of andere producten die op het beton worden aangebracht en dus niet IN de vloer zitten werken vaak niet naar volle tevredenheid en slijten na zekere tijd af. Deze minder positieve eigenschappen van beton waren ooit de aanleiding voor Nox-Crete om een middel te ontwikkelen waarbij de toplaag van de betonvloer stofvrij, keihard en slijtvast zou moeten worden, hier is Duro-Nox uitgekomen. Door zijn transparante eigenschappen blijft uw gevlinderde betonvloer die mooie look behouden en is de vloer voor het leven beschermd na een eenmalige applicatie.

De eerste applicatie van Duro-Nox vond plaats in 1956. Deze vloer is overigens nog steeds in gebruik. Toen de Amerikanen decennia geleden al over dit unieke veredelingsproduct beschikten, werden betonvloeren in Europa en in Nederland nog steeds voorzien van een coating of zelfs alleen een curing compound in sommige gevallen! Na door een aantal bedrijven verder te zijn doorontwikkeld is jaren geleden het inmiddels gepatenteerde product, inclusief de productielicenties, door Nox-Crete verworven. Dit bedrijf loopt in Amerika al jaren voorop en nemen steeds meer afstand van hun concurrentie. Toonaangevende bedrijven en architecten schrijven tegenwoordig Nox-Crete voor als dé toplaag voor betonvloeren in de  woning en industrie.

The Concrete Factory heeft de exclusieve verkooprechten in de Benelux. De applicatie van het product wordt door speciaal geselecteerde vakmensen van The Concrete Factory uitgevoerd.

Voor woonbeton zeer geschikt!

Een betonvloer die is behandeld met Duro-Nox  ondergaat aanzienlijke veranderingen. Door een uniek chemisch proces wordt de toplaag harder, dichter, stofvrij en gemakkelijk in onderhoud. Deze veranderingen ontstaan in een periode van zes tot twaalf maanden. Doordat de silicaten reageren met het vrije kalk en water wat nog in het beton aanwezig is treed er verglazing op. Na aanraking met water en kalk wordt het een compact geheel welke zorgt voor een dichte ,slijtvaste toplaag welke gaat glanzen door gebruik.

Er is geen film laag of coating aanwezig die kan loslaten, beschadigen of opnieuw gedaan moet worden. De behandelde vloer heeft na de applicatie het natuurlijke uiterlijk alsof er niets op aangebracht is en vertoont een lichte glans. Bij gebezemde of “anti-slip”afwerkingen verschijnt er geen glans.

De vloer is na het impregneren nog niet compleet verdicht. De vloer zal binnen de reactieperiode van 6 tot 12 maanden gemorste vloeistoffen opnemen, dit omdat het verdichtingsproces binnen deze periode nog niet voltooid is. Regelmatig reinigen helpt om eventuele vlekken te verwijderen binnen de verdichtingsperiode.

Bij nieuw gestorte betonvloeren moet in de eerste weken voorzichtigheid geboden worden voor beschadigingen door scherpe voorwerpen in verband met het verse beton.

Neem contact met ons op om een offerte aan te vragen of om meer te weten te komen over DURO-NOX  en het blijvend beschermen van uw beton.