Beton impregneren

Het impregneren van beton kan zowel gedaan worden voor een betonnen vloer als een betonnen wand. De voornaamste reden om dit te doen is om deze vuil, olie en waterafstotend te maken. Hierdoor zal de betonnen vloer of wand minder snel slijten en zal deze er veel mooier uit komen te zien. Het effect van het impregneren laat namelijk een schitterende glansgraad zien. Dit ziet er niet alleen prachtig uit in uw keuken of badkamer maar het is ook erg praktisch in een schuur, loods, fabriekshal of garage. Door de speciale coating is de betonvloer ontzettend eenvoudig om schoon en vetvrij te houden.

Wij kunnen beton impregneren wat reeds gestort is of al jarenlang in een fabrieks-of bedrijfshal ligt. Wanneer u een oudere betonvloer wilt laten impregneren doen wij dit door deze grondig te schuren. De tweede stap is het impregneren van de vloer met onze Duro-Nox beton impregneer. Vervolgens is het noodzaak dat de vloer eerst geheel is gedroogd. Door het beton vervolgens te polijsten en deze te voorzien van een beschermlaag ziet deze er weer uit als nieuw. Onlangs hebben wij dit project afgerond waarbij de garagevloer al meer dan 40 jaar

DURO-NOX van Nox Crete

The Concrete Factory is officieel en exclusief dealer van Nox Crete in de Benelux. Het vertrouwen dat wij hierin krijgen van een merk als Nox Crete laat zien dat wij kwalitatief goed werk leveren. Met DURO-NOX  impregneren wij uw beton met een prijs-kwaliteit verhouding die niemand anders u biedt.

Waarom beton impregneren met DURO-NOX?

Industrie vloeren stofvrij en slijtvast maken door een applicatie met Duro-Nox.

Het impregneren van beton met DURO-NOX  heeft alleen maar voordelen:

  • Verhoogt de weerstand tegen slijtage, stoffen en indringen van vuil of vocht.
  • Biedt permanente bescherming tot de diepte van penetratie.
  • Vermindert de poreusheid van betonnen oppervlakken, verbetering van de chemische en vlek-weerstand.
  • Ontwikkelt een aantrekkelijke glansgraad met de tijd door herhaaldelijk gebruik en reiniging met water en onze Concrete Cleaner
  • Eenmalige applicatie.

DURO-NOX, omdat beton bescherming nodig heeft

Onbehandeld beton heeft door haar licht poreuze structuur minder gewenste eigenschappen. De belangrijkste zijn betonstof, slijtage en het gemakkelijk indringen van gemorste vloeistoffen. Coatings of andere producten die op het beton worden aangebracht en dus niet IN de vloer zitten werken vaak niet naar volle tevredenheid en slijten na zekere tijd af. Deze minder positieve eigenschappen van beton waren ooit de aanleiding voor Nox-Crete om een middel te ontwikkelen waarbij de toplaag van de betonvloer stofvrij, keihard en slijtvast zou moeten worden, hier is Duro-Nox uitgekomen. Door zijn transparante eigenschappen blijft uw gevlinderde betonvloer die mooie look behouden en is de vloer voor het leven beschermd na een eenmalige applicatie.

De eerste applicatie van Duro-Nox vond plaats in 1956. Deze vloer is overigens nog steeds in gebruik. Toen de Amerikanen decennia geleden al over dit unieke veredelingsproduct beschikten, werden betonvloeren in Europa en in Nederland nog steeds voorzien van een coating of zelfs alleen een curing compound in sommige gevallen! Na door een aantal bedrijven verder te zijn doorontwikkeld is jaren geleden het inmiddels gepatenteerde product, inclusief de productielicenties, door Nox-Crete verworven. Dit bedrijf loopt in Amerika al jaren voorop en nemen steeds meer afstand van hun concurrentie. Toonaangevende bedrijven en architecten schrijven tegenwoordig Nox-Crete voor als dé toplaag voor betonvloeren in de  woning en industrie.

The Concrete Factory heeft de exclusieve verkooprechten in de Benelux. De applicatie van het product wordt door speciaal geselecteerde vakmensen van The Concrete Factory uitgevoerd.

Voor woonbeton zeer geschikt!

Een betonvloer die is behandeld met Duro-Nox  ondergaat aanzienlijke veranderingen. Door een uniek chemisch proces wordt de toplaag harder, dichter, stofvrij en gemakkelijk in onderhoud. Deze veranderingen ontstaan in een periode van zes tot twaalf maanden. Doordat de silicaten reageren met het vrije kalk en water wat nog in het beton aanwezig is treed er verglazing op. Na aanraking met water en kalk wordt het een compact geheel welke zorgt voor een dichte ,slijtvaste toplaag welke gaat glanzen door gebruik.

Er is geen film laag of coating aanwezig die kan loslaten, beschadigen of opnieuw gedaan moet worden. De behandelde vloer heeft na de applicatie het natuurlijke uiterlijk alsof er niets op aangebracht is en vertoont een lichte glans. Bij gebezemde of “anti-slip”afwerkingen verschijnt er geen glans.

De vloer is na het impregneren nog niet compleet verdicht. De vloer zal binnen de reactieperiode van 6 tot 12 maanden gemorste vloeistoffen opnemen, dit omdat het verdichtingsproces binnen deze periode nog niet voltooid is. Regelmatig reinigen helpt om eventuele vlekken te verwijderen binnen de verdichtingsperiode.

Bij nieuw gestorte betonvloeren moet in de eerste weken voorzichtigheid geboden worden voor beschadigingen door scherpe voorwerpen in verband met het verse beton.

Neem contact met ons op om een offerte aan te vragen of om meer te weten te komen over DURO-NOX  en het blijvend beschermen van uw beton.