onze vloeren zijn 100% Groen
Duurzame materialen
Binnen een dag klaar
Hoge kwaliteit producten
Vorige

5 Tips voor het onderhouden van uw woonbeton

Een woonbetonvloer biedt niet alleen een eigentijdse uitstraling maar ook praktisch gemak. Om ervoor te zorgen dat je woonbetonvloer zijn strakheid behoudt en lang meegaat, is regelmatig onderhoud essentieel. Ondanks dat betonnen vloeren bekend staan als ‘onderhoudsvriendelijk’ betekent niet dat ze ´onderhoudsvrij´ zijn. Met een vloer van woonbeton bespaart u wel tijd met schoonmaken. U onderhoudt uw vloer gemakkelijk aan de hand van de volgende 5 tips:

  • Dagelijks losliggend vuil verwijderen met een zachte bezem of stofzuiger.
  • Bescherm uw woonbeton tegen krassen.
  • Verwijder vlekken met een milde, pH-neutrale reiniger.
  • Voor grondige reiniging, maak gebruik van professionele schoonmaakdiensten of middelen.
  • Houd de temperatuur en luchtvochtigheid stabiel.

Betonvloer woonbeton woonbetonvloer

1. Regelmatig vegen

Houd uw woonbetonvloer dagelijks schoon met een zachte bezem of stofzuiger om los vuil en andere stofresten te verwijderen. Door regelmatig te vegen voorkomt u ophoping van vuil die na verloop van tijd het oppervlak kunnen bekrassen. Voor diepere reiniging kunt u gebruikmaken van een milde, pH-neutrale reiniger en warm water. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de afwerking van het woonbeton kunnen beschadigen.

2. Bescherm tegen krassen

Beton is robuust, maar niet onkwetsbaar. Voorkom krassen door zware meubels voorzichtig te verplaatsen en vermijd het slepen van scherpe voorwerpen. Gebruik vilten onderzetters onder meubelpoten om ook zo krassen te voorkomen. Ook kunt u gebruik maken van rubberen wielen onder stoelen en tafels om zo schade te minimaliseren.

Bescherm drukke plekken in het huis door strategisch vloerkleden of matten te plaatsen. Deze voegen niet alleen warmte toe aan de ruimte, maar fungeren ook als barrière tussen meubels en het beton.

woonbeton concretefactory

3. Voorkom vlekken in woonbeton

Woonbeton is van nature vlekbestendig. Echter is het raadzaam om snel in te grijpen wanneer er vloeistoffen worden gemorst. Veeg vlekken onmiddellijk weg met een zachte doek en gebruik indien mogelijk een mild schoonmaakmiddel, zoals The Concrete Cleaner.

4. Periodiek onderhoud aan uw vloer

Na verloop van tijd kan uw woonbeton slijtage vertonen. Vooral op veel belopen plekken. Overweeg daarom periodiek professionele reiniging en re-sealing van het woonbeton om de beschermende laag te vernieuwen. Dit helpt niet alleen bij het behouden van de glans, maar biedt ook extra bescherming tegen slijtage. Raadpleeg voor grondige reiniging een specialist. Experts kunnen uw beton diep reinigen en opnieuw afdichten, waardoor het uiterlijk wordt opgefrist en de levensduur wordt verlengd. Ook The Concrete Factory kan onderhoud leveren aan uw woonbeton. Neem contact met ons op voor een consult en geniet weer van het volle potentieel van uw vloer.

5. Temperatuur en vochtigheid beheersen

Woonbeton is gevoelig voor temperatuur- en vochtigheidsveranderingen. Houd de omgevingstemperatuur stabiel en vermijd extreme hitte of kou. Het gebruik van luchtbevochtigers of ontvochtigers zorgt ervoor dat het optimale niveau wordt behouden. Dit helpt bij het voorkomen van barsten en het kromtrekken van het woonbeton.

Beton kan, ongeacht de situatie, in de loop der tijd scheuren ontwikkelen, vooral op drukke plekken. Controleer daarom regelmatig uw woonbeton op tekenen van scheuren.

The Concrete Factory

Onze experts staan voor u klaar om te helpen met al uw vraagstukken over beton.