Een gekleurde betonvloer voor in moderne woningen wordt een steeds populairdere keuze. Wij ontvangen veel aanvragen voor keukens, woonkamers en garages maar kunnen uiteraard de gehele woning voorzien van een mooie woonbetonvloer. En wist u dat u via The Concrete Factory ook nog eens 20 jaar garantie krijgt?

woonbeton vloer roden

Woonbeton
woonbeton thuis

Wilt u een strakke en moderne betonnen vloer laten aanleggen in uw woning? Of gaat u binnenkort verhuizen of verbouwen en bent u zich aan het oriënteren op een nieuw tapijt? Om eerlijk te zijn vinden wij dat enorm zonde bij The Concrete Factory, de verschillende opties die u tegenwoordig op kunt met betonvloeren zijn eindeloos. U zult ongetwijfeld weten dat een strakke betonvloer erg mooi kan zijn in combinatie met strakke meubelen.

Bij The Concrete Factory is het mogelijk om een betonvloer te laten storten in elk gewenste kleur. Dit oogt fantastisch en zeer strak én daarnaast bespaart u op het leggen van een duur tapijt!

Een prachtige gekleurde betonvloer?

Vul ons contactformulier in en er wordt z.s.m. contact met u opgenomen om de mogelijkheden door te spreken.

Betonvloer in elke gewenste kleur

Als het gaat om betonnen vloeren, zijn uw kleuropties in overvloed. Vlekken, kleurstoffen en coatings maken het mogelijk om effen grijs beton in bijna elke denkbare tint te veranderen, van basisbruin tot levendige tinten paars, blauw en brandweerwagen rood. Lees meer over de meest populaire kleuropties voor betonnen vloeren en bekijk projecten die het brede scala aan looks laten zien dat u kunt bereiken.

Hoewel ze niet spannend klinken, zijn betonnen vloeren in bruine tinten verreweg de meest populaire kleurkeuze. Bruine betonvloeren geven de warme uitstraling van een houten vloer en zijn toch veel gemakkelijker te onderhouden. Bovendien is het scala aan tinten dat kan worden bereikt in het bruine kleurenspectrum oneindig, variërend van zandbeige tot donker walnoot. Bekijk deze voorbeelden van bruine betonnen vloer projecten.

Vakmanschap met meer dan 20 jaar ervaring

Onze gekleurde betonvloeren zijn een lust voor het oog. Een slecht afgewerkte betonvloer kan veel zorgen met zich meebrengen, het meest vervelende is nog wel dat er nadien niets meer aan te doen is. Het is daarom ontzettend belangrijk om dit te laten doen door professionals, hierdoor kunt u jaren lang genieten van een prachtig gekleurde woonbetonvloer. The Concrete Factory verzorgd dit graag voor u, wij pakken onze spullen pas in wanneer het eindresultaat perfect, glad, strak en perfect afgewerkt is.

Jarenlang plezier

Een goed gegoten betonvloer kan wel tot 75 jaar meegaan, dit is dus een zeer goede investering. Wij kunnen uw betonvloer opleveren in wel 15 kleuren, hierdoor past er altijd een kleur bij uw gewenste interieur. Een misvatting wat vaak gemaakt wordt is dat beton onderhoudsvrij is, dit is niet het geval. Echter is een betonvloer wel erg makkelijk om te onderhouden, liever geen omkijken naar het onderhoud? Wij onderhouden uw betonvloer graag voor u. Een bijkomend voordeel hiervan is dat wij de levensduur van uw betonvloer hiermee kunnen verlengen tot wel 15 jaar! Wilt u meer weten over uw mogelijkheden? Neem dan snel contact op met ons via 06 537 977 53 of  vraag een offerte aan.

Betonvloer kleurtechnieken

Betonvlekken op zuur of chemicaliën zijn de meest beproefde methode om betonvloeren te kleuren en worden gewaardeerd om hun duurzaamheid en unieke kleurvariaties. Omdat zure vlekken doordringen en chemisch reageren met het beton, is elke vloer uniek. Het nadeel van zuurvlekken is dat de kleurkeuze voornamelijk beperkt is tot aardetinten en blauw/groene tinten en dat de kleur doorschijnend is, zodat bestaande verkleuringen of gebreken in het beton niet worden verborgen.

Beitsen op waterbasis (meestal een mengsel van acrylpolymeren en pigmenten)
dringen door in het beton en produceren een permanente kleur, variërend van doorschijnend tot ondoorzichtig, afhankelijk van het product. Ze gaan verder dan de subtiele kleureffecten van op zuur gebaseerde vlekken en komen in een veel breder spectrum van tinten. De meeste fabrikanten bieden tientallen standaardkleuren en zelfs metallic tinten aan.

Betonkleurstoffen zijn, in tegenstelling tot vlekken, niet afhankelijk van een chemische reactie om hun magie te bewerken. In plaats daarvan dringen deze door in de vloer om een ​​volledige, permanente kleurverzadiging te bereiken. Kleurstoffen zijn verkrijgbaar in formuleringen op water- of oplosmiddelbasis en in een breed scala aan kleuren. Kleurstoffen op waterbasis produceren doorgaans meer marmering en schakeringen (vergelijkbaar met het uiterlijk van een chemische vlek), terwijl kleurstoffen op basis van oplosmiddelen de neiging hebben om meer monotoon en uniform van kleur te zijn. Kleurstoffen werken vooral goed op gepolijste betonnen vloeren omdat ze tijdens het polijst proces kunnen worden aangebracht.

Integraal gekleurde epoxy vloercoatings kosten doorgaans meer dan vlekken of kleurstoffen, maar deze produceren ondoorzichtige kleureffecten die bestaande vlekken en gebreken kunnen verbergen. Met de toevoeging van metaalpigmenten, kleur schilfers en andere decoratieve opties, kunnen ze worden gebruikt om een ​​verscheidenheid aan unieke looks te bereiken. Epoxy Coatings zijn ook zeer duurzaam en slijtvast en produceren een langdurige kleur.

Grijs

Grijs is een andere populaire keuze voor betonnen vloeren, vooral in moderne huizen, restaurants of in bedrijfspanden. De vloeren kunnen hun natuurlijke cement kleur behouden of gekleurd worden om de perfecte grijstint te produceren, variërend van bijna wit tot diep houtskool. 

Multicolor

Ook voor betonnen vloeren is het combineren van meerdere kleuren een optie. Kleuren kunnen in elkaar gedraaid worden om een ​​gemêleerd effect te creëren of apart gehouden worden met een duidelijk patroon. Door het multicolor effect kan er bijna een mozaïek ogende vloer aangebracht worden.

Neem vrijblijvend contact op

Verhuis of verbouwplannen en klinkt een gekleurde betonvloer (wellicht inclusief vloerverwarming?) u als muziek in de oren? Dan kunt u hier een vrijblijvende offerte aanvragen. Ook is het mogelijk om vooraf een indicatie van de prijs te ontvangen, 

Uiteraard kun je ons ook bellen voor meer informatie op: 06 537 977 53 . Wij helpen u graag verder!

Mail ons