onze vloeren zijn 100% Groen
Duurzame materialen
Binnen een dag klaar
Hoge kwaliteit producten
slide image

Betonvloer isoleren

Als specialist in betonvloeren weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om een goed geïsoleerde vloer te hebben. Indien gewenst leveren wij het complete plaatje, opgebouwd vanaf het zandbed. Wij kunnen uw project aannemen voor isolatie, wapening, vloerverwarming en eindvloer. Ook kunt u kiezen om een Cemfloor dekvloer aan te brengen, en te kiezen voor een andere eindafwerking zoals PVC, hout of tegels. We gaan op deze pagina dieper in op het isoleren van een betonvloer en de voordelen hiervan.

Benieuwd naar uw mogelijkheden?

Meer dan 20 jaar ervaring

Scherp geprijsd

100% duurzaam

Waarom een betonvloer isoleren?

Er zijn verschillende redenen waarom het isoleren van een betonvloer goed is voor de vloer en het gebruik. Eén van de belangrijkste redenen is dat het isoleren van de betonvloer zorgt voor een stijging van het wooncomfort. Een goed geïsoleerde vloer voelt warmer aan en voorkomt dat er kou vanuit de grond omhoog komt. Dit zorgt voor een aangename temperatuur in huis waardoor je koude voeten voorkomt, vooral in de koudere maanden.

Daarnaast zorgt het isoleren van een betonvloer voor een daling in energiekosten. Een goed geïsoleerde betonvloer houdt de warmte beter vast, waardoor er minder gestookt hoeft te worden. Hierdoor bespaart u niet alleen in kosten, het is ook nog eens goed voor het milieu.

Een ander voordeel is dat een geïsoleerde betonvloer bijdraagt aan een betere luchtvochtigheidsgraad in huis. Door vocht vanuit de kruipruimte tegen te gaan, voorkomen we schimmelvorming en ontstaat er een gezonder leefklimaat.

Naadloos

Een strakke, gegoten vloer van beton is naadloos. Dit brengt een strakke look met zich mee, die direct opvalt en een modern karakter heeft. Deze stevige naadloze vloer past dankzij het industriële aspect erg goed in winkels en showrooms.

Slijtvast

Zelfs als de betonvloer intensief wordt belopen gaat deze lang mee. Een betonvloer is namelijk erg kras- en slijtvast. Uw nieuwe bedrijfsvloer van beton gaat dus jarenlang mee. Zonder problemen kan de vloer langdurige zware gewichten dragen.

Vloeistofdicht

Soms is het wenselijk dat een vloer vloeistofdicht is, bij laboratoria en wasstraten bijvoorbeeld. Maar ook horecagelegenheden profiteren van een vloeistofdichte bedrijfsvloer. Door een toevoeging te doen aan de betonmix, maken we de betonnen vloer vloeistofdicht. Zo werkt de vloer olie-, en waterafstotend.

50-image

Betonvloer isolatie aanbrengen en besparen op uw energierekening?

Uw bestaande of nieuwe betonvloer laten isoleren door de experts van TheConcreteFactory? Wij leveren onze betonvloeren met 20 jaar garantie! Zo bent u verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige vloer die jarenlang meegaat en bespaart u direct op uw energierekening! Neem contact op via het contactformulier.

Wat voor isolatie is geschikt voor mijn situatie

Wij kunnen op verschillende manieren uw vloer isoleren. Veelal komt het neer op de keuze tussen schuimbeton of isolatieplaten.

Bij oudere woningen is er vaak een kruipruimte toegepast. Bij grondige renovatie ontstaat er hierdoor vaak een behoorlijk te overbruggen ruimte. Deze situatie is uitermate geschikt voor schuimbeton.

Isoleren met schuimbeton

Schuimbeton is cement gemixt met schuim. Door de toevoeging van schuim ontstaan er luchtbellen in het cement, en juist dit zorgt voor een hoge isolatiewaarde. Het heeft niet alleen een thermische, maar ook akoestische isolatiewaarde. Vanaf 490 MM voldoet schuimbeton aan de gestelde eis voor het verkrijgen van een subsidie en de RD waarde van 3,5 m²K/W. Artikel over schuimbeton.

schuimbeton Bauke

Isoleren met isolatieplaten

Er bestaan verschillende soorten isolatieplaten, zoals XPS, EPS en PIR isolatie. Afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde, toekomstige belasting en de beschikbare hoogte kunnen wij u hierin passend advies geven. Isolatieplaten kunnen worden aangebracht op het zandbed, en worden vaak toegepast bij situaties waarin er wat minder hoogte nodig is. Denk aan woonvloeren zonder kruipruimte, aanbouwprojecten garages en nieuwbouwwoningen. Artikel over isoleren met isolatieplaten.

gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost het isoleren van een betonvloer gemiddeld?

De kosten voor het isoleren van een betonvloer kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gekozen isolatiemateriaal, de oppervlakte van de vloer en de complexiteit van de installatie. Gemiddeld kunt u rekenen op een prijs van ongeveer €15 tot €50 per vierkante meter, inclusief arbeidskosten.

Wat is de beste isolatiemethode voor mijn betonvloer?

De beste isolatiemethode voor uw betonvloer hangt af van verschillende factoren, zoals uw specifieke isolatiebehoeften, het beschikbare budget en de constructie van de vloer. Er zijn verschillende methoden mogelijk, zoals het aanbrengen van isolatiemateriaal bovenop de vloer, het isoleren van de vloer vanuit de kruipruimte of het gebruik van isolerende chape. Een professionele isolatiespecialist kan u helpen bij het bepalen van de beste methode voor uw situatie.

Kan ik een betonvloer isoleren zonder kruipruimte?

Ja, zonder kruipruimte kan een betonvloer via de onderzijde of bovenzijde worden geïsoleerd.

Hoe dik is betonvloer isolatie?

De dikte van de isolatie is afhankelijk van onder andere de gekozen methode en isolatiemateriaal. Zo is er bij bodemisolatie een dikte van 20 tot 30 centimeter nodig terwijl isolatieplaten met een dikte van 8 centimeter voldoende zijn voor boven- en onderzijde isolatie.