Ideale zandcementdekvloeren

De Cemfloor dekvloer is een zelfnivellerende, zeer vloeibare cementgebonden dekvloer die al na 24 uur beloopbaar is. Deze dekvloer heeft verschillende toepassingsmogelijkheden en kan zowel verlijmd als onverlijmd worden gegoten op de draagvloer. Daarnaast kan de Cemfloor specie ook zwevend worden gegoten, dit maakt deze gietdekvloer perfect geschikt voor ondergronden met vloerverwarming. De kennis en ervaring van CEMEXA Technologies is verwerkt in het ontwikkelen, waardoor u profiteert van de sterkste cementgebonden dekvloer in de markt.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Cemfloor voor u?

Neem contact op!

Voordelen Cemfloor cementdekvloeren

 • Snelle installatie, tot wel 100 m²/uur
 • Gemakkelijk ter plaatse te maken en te verpompen
 • Hoge vlakheid/gladheid
 • Lage dikte, vanaf 30 mm
 • Beloopbaar na 24 uur
 • Weinig krimp, <400 μ/m.
 • Oppervlaktes tot 150 m² zonder voegen
 • Hoge warmtegeleiding
 • Geschikt voor verschillende afwerkingen
 • Kwaliteit
CEMfloor cementdekvloer storten
Cemfloor cementdekvloer af

Veel gebruikt in deze sectoren:

De cementdekvloeren van Cemfloor zijn o.a. toepasbaar in de volgende sectoren:

Toepassingen dekvloer Cemfloor

De cementdekvloer dient als tussenlaag tussen de draagvloer en de vloerafwerking. De dekvloer wordt aangebracht op de onderliggende draagvloer. Dit kan op verschillende manieren worden toegepast. Zo kan de Cemfloor dekvloer bijvoorbeeld gelijmd worden, maar ook zwevend worden geplaatst op een isolatieplaat of vloerverwarming.

Zwevende dekvloer (op isolaties of op vloerverwarming)

Een zwevende dekvloer is niet rechtstreeks op de draagvloer aangebracht, maar op een flexibele tussenlaag. Redenen hiervoor zijn het verbeteren van de thermische isolatie en het verminderen van geluidshinder. De zwevende dekvloer is ideaal bij het aanleggen van vloerverwarming, het houdt de warmte goed geïsoleerd en maakt de vloer energiezuinig. Doordat de dekvloer en draagvloer van elkaar zijn gescheiden met een isolatieplaat vermindert het contactgeluid. Door ook te zorgen dat de randen van de dekvloer niet rechtstreeks tegen de wand aankomt (door randisolatie) zal ook het contactgeluid naar de wanden verminderen.

Zwevende dekvloer

Ongelijmde dekvloer op polyethyleen membraan

Niet-vastgelijmde cementdekvloeren worden op polyethyleen geplaatst. Dit is een vochtwerende folie die bovenop de draagvloer wordt geplaatst. Naast de draagvloer worden ook de randen bedekt met polyethyleen. Vervolgens kan de Cemfloor cementdekvloer over dit polyethyleen worden gegoten.

Ongelijmde dekvloer

Gelijmde dekvloer

De gelijmde cementdekvloer wordt vaak toegepast wanneer er dunnere dekvloeren nodig zijn. Met behulp van een bindmiddel wordt de dekvloer aan de draagvloer gelijmd. De Cemfloor cementdekvloer kan al vanaf 30 mm worden gegoten. Vervolgens komt er bovenop de dekvloer een gewenste vloerafwerking om het compleet te maken.

Gelijmde dekvloer

Droogtijd cementdekvloer met vloerverwarming

De buizen van de vloerverwarming zetten uit bij warmte. Daarom is de droogtijd van de cementdekvloer met vloerverwarming langer dan bij andere toepassingen. De vloer is na 24 uur beloopbaar, maar dan is deze nog niet geschikt voor de verwarming.

7 dagen na het aanbrengen van de cementdekvloer kan de eerste verwarming worden aangezet. Doe dit op de volgende werkwijze:

 • Zet de aanvoertemperatuur van de vloerverwarming aan op 5 graden warmer dan de kamertemperatuur waar de vloer is geplaatst.
 • Verhoog de aanvoertemperatuur met 10 graden per dag, totdat de maximale warmte van 40 graden is bereikt.
 • Let er op dat de luchttemperatuur waar de vloer is geplaatst niet warmer raakt dan 20 graden.
 • Wanneer de luchttemperatuur 20 graden heeft bereikt, vermindert u de aanvoertemperatuur van de vloerverwarming met 10 graden per dag, tot een minimum van 20 graden waarna u de vloerverwarming uitzet en laat afkoelen gedurende de volgende 24-48 uur.

Hulp nodig bij een vloer met vloerverwarming?

Neem contact op!

Erkend applicateur Cemfloor

Cemfloor dekvloer is een cementgebonden dekvloer die toe te passen is als verlijmde egalisatie dekvloer op beton, als dekvloer over akoestische of thermische isolatie en als ongebonden dekvloer bovenop waterdicht polyethyleen. Deze zelfnivellerende cementgebonden dekvloer maakt het mogelijk om tot wel 3000 m² op een dag te verpompen. Vanwege de sterke aard van dit middel is het mogelijk 150 m² dekvloer toe te passen zonder het gebruik van voegen.

Cemfloor mag alleen worden toegepast door erkende specialisten die de CHRYSO training hebben voldaan. The Concrete Factory heeft deze training doorlopen en is erkend applicateur van Cemfloor om u de beste vloeren te bieden.

Werkwijze Cemfloor cementdekvloer gieten

De cementdekvloeren van Cemfloor worden op een vaste werkwijze toegepast in uw woning of bedrijfspand om het gewenste resultaat te bereiken. Iedere toepassing en vloerruimte is anders maar de stappen van het gieten van een Cemfloor dekvloer geschiedt op de volgende wijze.

Voorbereiding

Allereerst wordt de vloer gecontroleerd. Er wordt gekeken naar de toestand van de vloer of deze geen gebreken vertoont en geschikt is. Indien van toepassing wordt polyethyleen membraan geïnstalleerd om het oppervlak waterdicht te maken voor de dekvloermortel. Er worden randstroken aan alle muren aangebracht en wapeningsnetten langs te versterken hoeken geplaatst om scheurvorming te voorkomen. Tot slot worden uitzetvoegen ter hoogte van deuren en grenzen van giet zones aangebracht.

Productie op batch installatie

Traditionele dekvloeren worden ter plekke, on-gecontroleerd op locatie geproduceerd. De dekvloeren van Cemfloor worden in een gecontroleerde batch installatie geproduceerd. Hiermee garanderen wij de beste kwaliteit cementdekvloer en wordt niks gehaast.

Vloeibaarheid controle

Voordat de vloer gegoten wordt, vindt er eerst een vloeibaarheid controle plaats. Hierdoor is er geen enkele twijfel mogelijk in de kwaliteit van de geleverde dekvloer. Deze controle vindt zowel in de batch installatie plaats als op locatie waar de vloer wordt gegoten.

Dekvloer gieten

Na de controlestappen wordt de dekvloer gegoten door middel van een betonpomp. Door de samenstelling van het middel kan er tot wel 100 m² per uur worden gepompt. Er wordt begonnen aan de achterste ruimte van de vloer waarna geleidelijk naar voren wordt gewerkt. Om een gelijkmatige verdeling te krijgen van de dekvloer specie wordt constant van links naar rechts bewogen terwijl we achteruit gaan.

Vloerafwerking en curing

Wanneer de dekvloer gegoten is, wordt er met de dobber kruislings door de specie gegaan. Hiermee egaliseren we de vloer compleet. Op hetzelfde moment van het dobberen wordt elke 2 à 3 meter curing gespoten op het verse oppervlak om de vloer te helpen in het herstelproces. De curing die wij gebruiken voor Cemfloor dekvloeren is de Chryso Screed Finish.

Chryso Screed Finish

Chryso Screed Finish is een watergedragen verdamping barrièremiddel, specifiek ontworpen voor het bevorderen van het helingsproces van Cemfloor dekvloeren door te fungeren als een beschermingslaag. Het toepassen van deze afwerking vertraagt het uitdrogen van de dekvloer drastisch. Het zorgt voor een betere hydratatie van de vloer en vermindert de risico op barsten en scheuren. Daarnaast verbetert het de slijtvastheid van het dekvloeroppervlak na het uitharden.

Een Cemfloor dekvloer laten gieten door onze professionals?

Neem contact op!