onze vloeren zijn 100% Groen
Duurzame materialen
Binnen een dag klaar
Hoge kwaliteit producten
slide image

Cemfloor dekvloer

 • Snelle installatie, tot wel 100 m²/uur
 • Gemakkelijk ter plaatse te maken en te verpompen
 • Hoge vlakheid/gladheid
 • Lage dikte, vanaf 30 mm
 • Beloopbaar na 24 uur
 • Weinig krimp, <400 μ/m
 • Oppervlaktes tot 150 m² zonder voegen
 • Hoge warmtegeleiding
 • Geschikt voor verschillende afwerkingen
 • Kwaliteit

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Meer dan 20 jaar ervaring

Scherp geprijsd

100% duurzaam

Voordelen Cemfloor cementdekvloeren

De Cemfloor dekvloer is een zelfnivellerende, zeer vloeibare cementgebonden dekvloer die al na 24 uur beloopbaar is. Deze dekvloer heeft verschillende toepassingsmogelijkheden en kan zowel verlijmd als onverlijmd worden gegoten op de draagvloer. Daarnaast kan de Cemfloor specie ook zwevend worden gegoten, dit maakt deze gietdekvloer perfect geschikt voor ondergronden met vloerverwarming. De kennis en ervaring van CEMEXA Technologies is verwerkt in het ontwikkelen, waardoor u profiteert van de sterkste cementgebonden dekvloer in de markt.

Naadloos

Een strakke, gegoten vloer van beton is naadloos. Dit brengt een strakke look met zich mee, die direct opvalt en een modern karakter heeft. Deze stevige naadloze vloer past dankzij het industriële aspect erg goed in winkels en showrooms.

Slijtvast

Zelfs als de betonvloer intensief wordt belopen gaat deze lang mee. Een betonvloer is namelijk erg kras- en slijtvast. Uw nieuwe bedrijfsvloer van beton gaat dus jarenlang mee. Zonder problemen kan de vloer langdurige zware gewichten dragen.

Vloeistofdicht

Soms is het wenselijk dat een vloer vloeistofdicht is, bij laboratoria en wasstraten bijvoorbeeld. Maar ook horecagelegenheden profiteren van een vloeistofdichte bedrijfsvloer. Door een toevoeging te doen aan de betonmix, maken we de betonnen vloer vloeistofdicht. Zo werkt de vloer olie-, en waterafstotend.

50-image

Veel gebruikt in deze sectoren:

De cementdekvloeren van Cemfloor zijn o.a. toepasbaar in de volgende sectoren:

Toepassingen dekvloer Cemfloor

De cementdekvloer dient als tussenlaag tussen de draagvloer en de vloerafwerking. De dekvloer wordt aangebracht op de onderliggende draagvloer. Dit kan op verschillende manieren worden toegepast. Zo kan de Cemfloor dekvloer bijvoorbeeld gelijmd worden, maar ook zwevend worden geplaatst op een isolatieplaat of vloerverwarming.

Zwevende dekvloer (op isolaties of op vloerverwarming)

Een zwevende dekvloer is niet rechtstreeks op de draagvloer aangebracht, maar op een flexibele tussenlaag. Redenen hiervoor zijn het verbeteren van de thermische isolatie en het verminderen van geluidshinder. De zwevende dekvloer is ideaal bij het aanleggen van vloerverwarming, het houdt de warmte goed geïsoleerd en maakt de vloer energiezuinig. Doordat de dekvloer en draagvloer van elkaar zijn gescheiden met een isolatieplaat vermindert het contactgeluid. Door ook te zorgen dat de randen van de dekvloer niet rechtstreeks tegen de wand aankomt (door randisolatie) zal ook het contactgeluid naar de wanden verminderen.

Cemfloor zwevende dekvloer

Ongelijmde dekvloer op polyethyleen membraan

Niet-vastgelijmde cementdekvloeren worden op polyethyleen geplaatst. Dit is een vochtwerende folie die bovenop de draagvloer wordt geplaatst. Naast de draagvloer worden ook de randen bedekt met polyethyleen. Vervolgens kan de Cemfloor cementdekvloer over dit polyethyleen worden gegoten.

ongelijmde dekvloer

Gelijmde dekvloer

De gelijmde cementdekvloer wordt vaak toegepast wanneer er dunnere dekvloeren nodig zijn. Met behulp van een bindmiddel wordt de dekvloer aan de draagvloer gelijmd. De Cemfloor cementdekvloer kan al vanaf 30 mm worden gegoten. Vervolgens komt er bovenop de dekvloer een gewenste vloerafwerking om het compleet te maken.

gelijmde dekvloer

gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Droogtijd cementdekvloer met vloerverwarming

De buizen van de vloerverwarming zetten uit bij warmte. Daarom is de droogtijd van de cementdekvloer met vloerverwarming langer dan bij andere toepassingen. De vloer is na 24 uur beloopbaar, maar dan is deze nog niet geschikt voor de verwarming.

7 dagen na het aanbrengen van de cementdekvloer kan de eerste verwarming worden aangezet. Doe dit op de volgende werkwijze:

 • Zet de aanvoertemperatuur van de vloerverwarming aan op 5 graden warmer dan de kamertemperatuur waar de vloer is geplaatst.
 • Verhoog de aanvoertemperatuur met 10 graden per dag, totdat de maximale warmte van 40 graden is bereikt.
 • Let er op dat de luchttemperatuur waar de vloer is geplaatst niet warmer raakt dan 20 graden.
 • Wanneer de luchttemperatuur 20 graden heeft bereikt, vermindert u de aanvoertemperatuur van de vloerverwarming met 10 graden per dag, tot een minimum van 20 graden waarna u de vloerverwarming uitzet en laat afkoelen gedurende de volgende 24-48 uur.

Erkend applicateur Cemfloor

Cemfloor dekvloer is een cementgebonden dekvloer die toe te passen is als verlijmde egalisatie dekvloer op beton, als dekvloer over akoestische of thermische isolatie en als ongebonden dekvloer bovenop waterdicht polyethyleen. Deze zelfnivellerende cementgebonden dekvloer maakt het mogelijk om tot wel 3000 m² op een dag te verpompen. Vanwege de sterke aard van dit middel is het mogelijk 150 m² dekvloer toe te passen zonder het gebruik van voegen.

Cemfloor mag alleen worden toegepast door erkende specialisten die de CHRYSO training hebben voldaan. The Concrete Factory heeft deze training doorlopen en is erkend applicateur van Cemfloor om u de beste vloeren te bieden.

Werkwijze Cemfloor cementdekvloer gieten

De cementdekvloeren van Cemfloor worden op een vaste werkwijze toegepast in uw woning of bedrijfspand om het gewenste resultaat te bereiken. Iedere toepassing en vloerruimte is anders maar de stappen van het gieten van een Cemfloor dekvloer geschiedt op de volgende wijze.

Voorbereiding

Allereerst wordt de vloer gecontroleerd. Er wordt gekeken naar de toestand van de vloer of deze geen gebreken vertoont en geschikt is. Indien van toepassing wordt polyethyleen membraan geïnstalleerd om het oppervlak waterdicht te maken voor de dekvloermortel. Er worden randstroken aan alle muren aangebracht en wapeningsnetten langs te versterken hoeken geplaatst om scheurvorming te voorkomen. Tot slot worden uitzetvoegen ter hoogte van deuren en grenzen van giet zones aangebracht.

Productie op batch installatie

Traditionele dekvloeren worden ter plekke, on-gecontroleerd op locatie geproduceerd. De dekvloeren van Cemfloor worden in een gecontroleerde batch installatie geproduceerd. Hiermee garanderen wij de beste kwaliteit cementdekvloer en wordt niks gehaast.

Vloeibaarheid controle
Voordat de vloer gegoten wordt, vindt er eerst een vloeibaarheid controle plaats. Hierdoor is er geen enkele twijfel mogelijk in de kwaliteit van de geleverde dekvloer. Deze controle vindt zowel in de batch installatie plaats als op locatie waar de vloer wordt gegoten.

Dekvloer gieten

Na de controlestappen wordt de dekvloer gegoten door middel van een betonpomp. Door de samenstelling van het middel kan er tot wel 100 m² per uur worden gepompt. Er wordt begonnen aan de achterste ruimte van de vloer waarna geleidelijk naar voren wordt gewerkt. Om een gelijkmatige verdeling te krijgen van de dekvloer specie wordt constant van links naar rechts bewogen terwijl we achteruit gaan.

Vloerafwerking en curing

Wanneer de dekvloer gegoten is, wordt er met de dobber kruislings door de specie gegaan. Hiermee egaliseren we de vloer compleet. Op hetzelfde moment van het dobberen wordt elke 2 à 3 meter curing gespoten op het verse oppervlak om de vloer te helpen in het herstelproces. De curing die wij gebruiken voor Cemfloor dekvloeren is de Chryso Screed Finish.

Chryso Screed Finish

Chryso Screed Finish is een watergedragen verdamping barrièremiddel, specifiek ontworpen voor het bevorderen van het helingsproces van Cemfloor dekvloeren door te fungeren als een beschermingslaag. Het toepassen van deze afwerking vertraagt het uitdrogen van de dekvloer drastisch. Het zorgt voor een betere hydratatie van de vloer en vermindert de risico op barsten en scheuren. Daarnaast verbetert het de slijtvastheid van het dekvloeroppervlak na het uitharden.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik het beste mijn betonvloer onderhouden?

Voor de dagelijkse/wekelijkse schoonmaak raden wij aan een emmer met lauw water te gebruiken met een beetje zeep. Gebruik hiervoor wel natuurlijke (of PH-neutrale) zeep.

Hoe wordt beton glad gemaakt?

Het beton wordt egaal gestort in de ruimte, de vloer is dan nog niet helemaal glad. Tijdens het droogproces wordt de betonvloer gevlinderd en wordt de ruwe vloer gladgemaakt.

Hoe lang moet een betonvloer drogen na het storten?

Door goed rekening te houden met de droogtijd van een betonvloer kunt u een geschikte planning maken. Om de exacte droogtijd te bepalen kunt u altijd contact opnemen met onze specialisten. Over het algemeen is de betonvloer na 24 uur al beloopbaar na het storten. Wordt de betonvloer ook geïmpregneerd? Tel er dan een dag bij op. Na ongeveer een week kunt u gerust de betonvloer stofzuigen en dweilen.