onze vloeren zijn 100% Groen
Duurzame materialen
Binnen een dag klaar
Hoge kwaliteit producten
slide image

Gevlinderde betonvloer

Bij het aanleggen van een betonvloer kan deze gevlinderd worden om de structuur van het gestorte beton te verstevigen. Het is mogelijk zelf de betonvloer te vlinderen, hoe dit te werk gaat leggen we uit op deze pagina. The Concrete Factory is gespecialiseerd in het vlinderen van betonvloeren en doen dit dan zowel voor particulieren als voor aannemers en bedrijven. Bent u opzoek naar een betrouwbare en voordelige partij om uw betonvloer te laten vlinderen? Wij staan graag voor u klaar. Wij maken al de offertes op maat naar uw wensen, dit is geheel vrijblijvend.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Meer dan 20 jaar ervaring

Scherp geprijsd

100% duurzaam

Waarom wordt een betonvloer gevlinderd?

Wanneer een betonvloer vers wordt gestort en deze opdroogt, dan wordt deze ruw en stroef. Er wordt vaak gekozen om de betonvloer te vlinderen. Het vlinderen van de betonvloer start zodra de vloer begint met drogen. Nadat de betonvloer is gestort en begint te drogen, komt er een laagje water op te staan. Wanneer dit laagje water is verdwenen, kan er begonnen worden met het vlinderen van het beton. Voorheen werd een betonvloer gevlinderd om de vloer mooi en egaal vlak te maken. Dit was ontzettend praktisch in bijvoorbeeld fabriekshallen en garages om vet en ruwe olie eenvoudig te kunnen opruimen. Tegenwoordig worden betonvloeren steeds vaker in woonhuizen gestort omdat het er ontzettend mooi uit ziet. Het storten en vlinderen van een betonvloer geeft deze een strak en modern uiterlijk.

Naadloos

Een strakke, gegoten vloer van beton is naadloos. Dit brengt een strakke look met zich mee, die direct opvalt en een modern karakter heeft. Deze stevige naadloze vloer past dankzij het industriële aspect erg goed in winkels en showrooms.

Slijtvast

Zelfs als de betonvloer intensief wordt belopen gaat deze lang mee. Een betonvloer is namelijk erg kras- en slijtvast. Uw nieuwe bedrijfsvloer van beton gaat dus jarenlang mee. Zonder problemen kan de vloer langdurige zware gewichten dragen.

Vloeistofdicht

Soms is het wenselijk dat een vloer vloeistofdicht is, bij laboratoria en wasstraten bijvoorbeeld. Maar ook horecagelegenheden profiteren van een vloeistofdichte bedrijfsvloer. Door een toevoeging te doen aan de betonmix, maken we de betonnen vloer vloeistofdicht. Zo werkt de vloer olie-, en waterafstotend.

50-image

De voordelen van gevlinderd beton

Beton vlinderen brengt vele voordelen met zich mee, zo geeft dit onder andere de betonvloer een mooie, gladde afwerking en verdicht dit de toplaag. Enkele voordelen van beton vlinderen op een rij:

 • Een strakke en naadloze afwerking
 • Een natuurlijke uitstraling
 • Bescherming tegen vuil en vlekken
 • Een slijtvaste vloer
 • Onderhoudsarm
 • Jarenlang plezier

Gevlinderde betonvloer woonbeton

Een gevlinderde betonvloer in uw woning halen? Woonbeton is hét beton voor de particuliere markt. Deze duurzame vloer met een unieke look biedt vele opties voor uw woning. Perfect als o.a. keukenvloer, badkamervloer of woonkamervloer.

Bekijk woonbeton.

Gevlinderde betonvloer voor bedrijven

Voor bedrijven en zakelijke gebruikers plaatsen we ook gevlinderde betonvloeren. Zowel gevlinderde betonvloeren in kantoorruimtes als complete parkeergarages realiseren wij. Wilt u een showroom of werkruimte met gevlinderd beton?

Bekijk onze bedrijfsvloeren pagina.

Zelf beton vlinderen

Zelf beton vlinderen is een vrij zware klus. Een vlindermachine is erg krachtig en vraagt aardig wat spierkracht om deze goed te bedienen. Ook is het handig dat u enige ervaring heeft met vlindermachines, het apparaat heeft verschillende instellingen en bladen waarmee u rekening dient te houden. Waarschijnlijk heeft u geen vlindermachine in huis, deze zal gekocht of gehuurd moeten worden. Met enige ervaring kunt u dus zelf beton vlinderen maar voor het beste resultaat kunt u deze klus het beste aan de professional overlaten.

Tips voor zelf betonvloer vlinderen

Toch besloten om de betonvloer zelf te vlinderen? Wij helpen u graag een handje op weg met deze tips:

 • Begin pas met vlinderen zodra de betonvloer beloopbaar is (ca. 30 minuten na het storten). De nieuwe betonvloer moet namelijk het gewicht van de zware vlindermachine kunnen dragen zonder inzakkingen in het beton te veroorzaken.
 • Zelf betonvloer binnenshuis vlinderen? Wij raden aan om na het vlinderen de vloer ook te polijsten. Na enkel vlinderen zal u merken dat de betonvloer alsnog ruw voelt en oogt. Door de vloer te polijsten creëert u een mooie, glanzende afwerking. Dit maakt de gevlinderde betonvloer ook nog eens makkelijker te reinigen en schoon te houden.
gallery image
gallery image
gallery image

Wanneer betonvloer vlinderen?

Het zal even duren voordat u (of The Concrete Factory) kan beginnen met het vlinderen van de betonvloer. Wanneer een betonvloer net nieuw is gestort, komt er na ongeveer dertig minuten een dun laagje water op te staan. Wanneer deze laag is verdwenen kunt u beginnen met het vlinderen van het beton. Begin pas met vlinderen wanneer uw betonvloer zo ver gedroogd is dat u er op kunt lopen. De reden hiervoor is dat de nieuw gegoten betonvloer de zware vlindermachine moet kunnen dragen zonder dat er inzakkingen in het beton ontstaan. Hoe lang u moet wachten voordat u uw betonvloer gaat vlinderen hangt onder andere af van de volgende factoren:

 • De dikte van de vloer
 • De samenstelling van het beton
 • De ondergrond: zand/isolatie/folie
 • De temperatuur
 • De luchtvochtigheid

Afwerking gevlinderde betonvloer

De gevlinderde betonvloer werken we af met onze vlindermachine. Dit zorgt voor een strakke en naadloze afwerking die bescherming biedt tegen vuil en vlekken. Ook maakt dit de betonvloer slijtvast en wordt de levensduur van het beton verlengd. Vervolgens is er de mogelijkheid om de gevlinderde betonvloer af te werken door deze te impregneren. Hierdoor komt er een beschermende laag op uw betonvloer. Ook het toevoegen van antislip is een vorm van afwerking voor gevlinderd beton. Lees meer over het afwerken van de betonvloer.

De droogtijd van een gevlinderde betonvloer

Nadat het beton gestort is, wordt de toplaag van het beton open geschuurd zodat er een cementlaag ontstaat. Dit wordt enkele keren herhaald totdat er een mooie laag is ontstaan op de betonvloer. Daarna worden de spanen onderop de vlindermachine gebruikt, deze spanen poetsen de toplaag weer dicht. Tussen iedere behandeling van de vlindermachine moet er enige tijd gewacht worden zodat het beton de tijd heeft om harder te worden. Dit proces wordt herhaald totdat het gewenste resultaat is bereikt. Het kan tot wel 24 uur na het vlinderen duren totdat de betonvloer compleet gedroogd is. Het wachten is zeker de moeite waard.

Opties voor gevlinderde betonvloer

De gevlinderde betonvloer is van zichzelf een sterk, tijdloos en duurzaam en een compleet product. Omdat iedere betonvloer een ander doel heeft met verschillende toepassingen, is het mogelijk extra opties aan uw gevlinderde beton toe te voegen.

Gevlinderd beton op kleur

Naast de ‘standaard’ betonlook, is het mogelijk uw gevlinderde beton te kleuren. Met een kleurstof in de betonmix kunnen we iedere kleur realiseren en uw betonvloer omtoveren naar uw gewenste kleur. Lees meer over een gekleurde betonvloer.

Vloerverwarming in gevlinderd beton

Gevlinderd beton is goed geschikt voor vloerverwarming. Omdat de vloer zowel als dekvloer als afwerkingsvloer fungeert, zit de vloerverwarming in de toplaag en is deze aan de onderkant geïsoleerd. Dit maakt vloerverwarming in gevlinderd beton een energiezuinige verwarmingsmethode.

Gevlinderde betonvloer impregneren

Uw gevlinderde betonvloer impregneren zorgt voor jarenlang profijt. Het impregneren biedt de vloer een extra coating waardoor deze langer mooi en beschermd blijft. De vloer wordt vuilafstotend en is erg onderhoudsvriendelijk. Ook zorgt het impregneren van de gevlinderde betonvloer ervoor dat er minder schade optreedt bij extreme weersomstandigheden zoals vorst of hitte. Lees meer over het impregneren van beton.

Gevlinderd beton waterdicht maken

Hoewel een gevlinderde betonvloer erg stevig is en veel vocht tegenhoudt, is deze niet 100% waterdicht. Om uw betonvloer nog beter te beschermen kunt u deze waterdicht laten maken. Dit is voor een vloer binnenshuis niet noodzakelijk maar wel aan te raden. Zo beschermt u de vloer tegen onder andere vocht, vetten en vries- en dooischade.

Wat is het verschil tussen vlinderen en polijsten?

Door zelf uw beton te vlinderen maakt u de vloer vrij glad. Voor een vloer in de garage bijvoorbeeld is dit voldoende. Echter is het voor een vloer in de woonkamer of keuken gewenst dat deze gepolijst wordt. Door de betonvloer te polijsten ontstaat er een mooie glans en wordt de structuur in het beton mooi zichtbaar. Waar er bij het vlinderen gebruik wordt gemaakt van spanen op een vlindermachine, wordt er voor het polijsten gebruik gemaakt van een slijpmachine voorzien van diamantschijf. Met deze schijf worden alle oneffenheden uit de vloer gepoetst en ontstaat er een mooie glans.

Betonvloer vlinderen prijs

De kosten van het storten en vlinderen van beton verschilt per situatie. Daarom ontvangt u bij The Concrete Factory altijd een offerte op maat. Dit komt doordat er altijd gekeken moet worden naar de huidige situatie, de dikte van de vloer die gegoten dient te worden en naar voorbereidingswerkzaamheden. Wij adviseren onze klanten om rekening te houden met een bedrag van 55 tot 120 euro per m².

Woonbeton vlinderen

Het vlinderen van een woonbeton vloer wordt niet alleen gedaan om de strakke en gladde afwerking die er fantastisch uitziet. Beton is namelijk ontzettend sterk en daarnaast heel erg duurzaam. Wanneer een betonvloer gevlinderd wordt is het tevens mogelijk om hier een kleur aan toe te voegen die perfect past bij de inrichting van uw woning, kantoorpand of bedrijfspand. Voor het beste resultaat wordt het woonbeton op dezelfde dag gevlinderd als dat deze is gestort. Het vlinderen van woonbeton wordt gedaan met een speciale vlindermachine.

Onderhoud gevlinderde betonvloer

Een gevlinderde betonvloer is onderhoudsarm, maar niet geheel onderhoudsvrij. De vloer zal desondanks deze keihard is, onderhouden moeten worden. Voorval vloeren die buiten zijn gestort dienen een voorjaars poetsbeurt te krijgen. Deze behandeling is vrij eenvoudig, de vloer kan namelijk gewoon gereinigd worden met zeep. Let op: Gebruik geen reinigingsmiddelen met een te hoge PH waarde! Op het eerste gezicht lijkt dit goed te werken, echter zal dit op het lange termijn het gevlinderde beton aantasten en schade aanbrengen. Door de hoge PH waarde zal het cement tussen de kiezels aangetast worden. Hierdoor zullen poriën en pukjes ontstaan die extra vuil opnemen en zal de vloer gaan stoffen.

Het is dus belangrijk dat u de juiste soort zeep gebruikt voor het onderhouden van uw gevlinderde betonvloer. Twijfelt of uw de juiste zeep in huis heeft? Neem gerust contact met ons op, wij adviseren en informeren u graag. Liever niets aan het toeval overlaten? In onze webshop zijn verschillende producten te verkrijgen om uw gevlinderde betonvloer op de juiste manier te reinigen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik het beste mijn betonvloer onderhouden?

Voor de dagelijkse/wekelijkse schoonmaak raden wij aan een emmer met lauw water te gebruiken met een beetje zeep. Gebruik hiervoor wel natuurlijke (of PH-neutrale) zeep.

Hoe wordt beton glad gemaakt?

Het beton wordt egaal gestort in de ruimte, de vloer is dan nog niet helemaal glad. Tijdens het droogproces wordt de betonvloer gevlinderd en wordt de ruwe vloer gladgemaakt.

Hoe lang moet een betonvloer drogen na het storten?

Door goed rekening te houden met de droogtijd van een betonvloer kunt u een geschikte planning maken. Om de exacte droogtijd te bepalen kunt u altijd contact opnemen met onze specialisten. Over het algemeen is de betonvloer na 24 uur al beloopbaar na het storten. Wordt de betonvloer ook geïmpregneerd? Tel er dan een dag bij op. Na ongeveer een week kunt u gerust de betonvloer stofzuigen en dweilen.