onze vloeren zijn 100% Groen
Duurzame materialen
Binnen een dag klaar
Hoge kwaliteit producten
Vorige

Gevlinderde betonvloer buiten: Waar moet ik op letten?

Gevlinderde betonvloeren voor terrassen of opritten zijn praktisch, stijlvol en goed op maat te storten. We zien een opmars van betonvloeren en woonbeton bij de particuliere gebruiker. Niet vreemd, aangezien de strakke en elegante look van de betonvloer steeds populairder wordt. Naast toepassingen binnenshuis zien we dat dit type vloer steeds meer in de belangstelling komt voor buitentoepassingen. Het gevlinderd beton heeft een natuurlijke uitstraling met een onderhoudsvriendelijk karakter. In dit artikel nemen we u mee met de verschillende buitentoepassingen van gevlinderd beton en waar u op moet letten.

Beton vlinderen buiten

Populaire toepassingen voor betonvloer buiten

Naast de veelvoorkomende garagevloeren en bedrijfshallen, zien we de betonvloer steeds meer bij buitentoepassingen terug. De populairste toepassingen voor een betonvloer buiten zijn terrassen en opritten.

Betonnen terras

Een terras in gevlinderd beton biedt een stevige en onderhoudsvriendelijke vloer met elegante looks. De stevigheid van het beton maakt de vloer geschikt voor hevig verkeer en gaat dus lang mee. Het gevlinderde beton heeft een gladde en naadloze afwerking waardoor uw terras er netjes en verzorgd uitziet. Daarnaast heeft u geen last van kapotte tegels of vervuilde voegen, wat bij een betegeld terras wel het geval is. De betonnen terrasvloer wordt op maat gegoten waardoor de hoogtes worden aangepast om de waterafvoer naar wens te sturen. Zo heeft u geen verzakking in uw terras en zal het regenwater geleidelijk wegstromen.

Naast de uitstraling en de praktische eigenschappen van een betonvloer voor uw terras, is deze vloer ook enorm onderhoudsvriendelijk. Het gladde karakter van de betonnen vloer zorgt ervoor dat viezigheid als mos en algen niet kan hechten. Vuiltjes door gebruik of morsen zijn gemakkelijk weg te spoelen en schoon te krijgen.

Betonvloer terras

Betonvloer oprit

Opritten zijn ook zeer geschikt voor betonvloeren en profiteren enorm van de eigenschappen van gevlinderd beton. De stevigheid en duurzaamheid zijn van groot belang voor de levensduur van uw oprit. De ondergrond moet bestand zijn tegen hoge belasting en mag na verloop van tijd niet verzakken. Een oprit heeft in die zin veel te vergelijken met een garagevloer.

Bent u op zoek naar een stevige, duurzame en onderhoudsvriendelijke oprit? Dan is gevlinderd beton de perfecte keuze. Een oprit in gevlinderd beton raakt niet beschadigd door langdurige druk van geparkeerde auto’s en andere zware machines. Daarnaast zakt de betonnen oprit niet in waardoor het regenwater eenvoudig naar de straat toe stroomt. Dat een gevlinderde betonvloer perfect is voor hevige belasting zoals auto’s zien we terug in parkeergarages. Daar worden bijna uitsluitend betonvloeren toegepast vanwege de eigenschappen van dit materiaal.

Waar moet u op letten bij een betonvloer buiten?

Bij iedere betonvloer wordt voorafgaand aan het storten een aantal checks gedaan. Zo wordt er gekeken naar de ondergrond, het afschot en de ligging van de vloer. Waar moet u aan denken bij het storten van een betonvloer buiten en welke informatie is handig om te weten?

Welke grondsoort heeft u?

De ondergrond van uw nieuwe betonvloer is erg belangrijk voor de voorbereidingswerkzaamheden van de expert. Welke grondsoort ligt er bij u? Is dit zand, klei of iets anders zoals veen? Bij een ondergrond van zand of klei is het niet altijd nodig om te onderheien, wat bij veengrond wel moet. Om zeker te weten welke grond u heeft, kunt u altijd een constructeur of adviseur inschakelen om een berekening te maken. Voor een betonvloer buiten is het van belang dat er een stabiel zand- of puinbed wordt aangebracht van ten minste 10 centimeter dik.

Houd rekening met een afschot

Met buiten beton moet u rekening houden met het afschot van de vloer. Dit is nodig om het regenwater geleidelijk weg te laten stromen. Beton laat weinig water door en om plasvorming te voorkomen is een afschot van 1,5 centimeter per meter nodig. Ook is het mogelijk om putten en/of goten toe te voegen aan uw betonvloer buiten. Voor advies voor uw toepassing kunt u contact opnemen met onze experts.

De dikte van een betonvloer buiten

De toepassing van uw betonvloer heeft invloed op de minimale dikte die wij hanteren. De gemiddelde dikte voor een betonvloer ligt bij de 8 centimeter dikte. Voor buiten beton hanteren we een dikkere betonvloer, vaak vanaf 15 centimeter. Om een terras constructief sterk te maken begint de betonvloer vanaf 15 centimeter, waarbij we voor een oprit een minimum van 20 centimeter nemen. Dit komt doordat een oprit meestal meer gewicht moet dragen van auto’s en andere voertuigen.

Gevlinderd beton buiten op kleur

Wilt u een betonvloer buiten laten storten? Het is mogelijk deze betonvloer te laten kleuren. Het toevoegen van kleurpigmenten maakt het mogelijk uw betonvloer te kleuren naar iedere gewenste kleur. Hierdoor creëert u de perfecte uitstraling voor uw buiten beton. Benieuwd naar uw opties? Kom in contact met onze experts.

De prijs voor gevlinderd beton buiten

De kosten van het storten en vlinderen van uw betonvloer buiten verschillen per situatie. Met name de dikte, de toepassing en het totale oppervlak dat gestort dient te worden, zijn de grootste factoren in het bepalen van de prijs. Onze experts kijken altijd naar de huidige situatie, de gewenste situatie en de bijbehorende voorbereidingswerkzaamheden. Wij adviseren onze klanten om rekening te houden met een bedrag van € 55 tot € 120 per m². U ontvangt bij The Concrete Factory altijd een offerte op maat.

The Concrete Factory

Onze experts staan voor u klaar om te helpen met al uw vraagstukken over beton.