onze vloeren zijn 100% Groen
Duurzame materialen
Binnen een dag klaar
Hoge kwaliteit producten
Vorige

Zorg en onderhoud van uw met Duro Nox geïmpregneerde betonvloer

Bij nieuw gestorte betonvloeren moet in de eerste weken voorzichtigheid geboden worden met beschadigingen. De vloer is nog niet compleet verdicht. De vloer zal binnen de reactieperiode van 6 tot 12 maanden gemorste vloeistoffen opnemen, omdat het verdichtingsproces binnen deze periode nog niet voltooid is. Regelmatig reinigen helpt om eventuele vlekken te verwijderen binnen deze verdichtingsperiode. Hoe u dit het beste doet voor uw met Duro Nox geïmpregneerde betonvloer leggen we hier uit.

betonvloer

Na 12 maanden

Indien het onderhoudsprogramma wordt gevolgd, verkrijgt men op glad afgewerkte betonvloeren een satijnen glans en een vloeistofdichte harde toplaag. De betonvloer wordt dan resistent tegen het indringen van voedingsmiddelen en de meeste vloeistoffen volgens onze resistentielijst.

Regulier onderhoud

Stofzuigen of vegen – Zeer regelmatig de vloer ontdoen van vuil zorgt ervoor dat potentieel schadelijk vuil wordt verwijderd.
Dweilen – Regelmatig de vloer dweilen met een PH neutrale zeep verwijdert het overige vuil en versneld de inwerktijd van het impregneermiddel. Wij raden u in het begin aan de meegeleverde zeep te gebruiken, aangezien daar een extra beschermlaag aan is toegevoegd wat vuilindringing tegengaat binnen de inwerktijd van het impregneermiddel. Gebruik geen zuur of alkalisch schoonmaakproduct! Dit kan de cementgebonden structuur van uw vloer en de werking van het impregneermiddel aantasten

Vlekken voorkomen

Alhoewel Duro Nox een verhoogde vlekbestendigheid biedt, is correct omgaan met wanneer u iets heeft gemorst of geknoeid is essentieel.

Onderhoudstips

  1. Veeg al het vuil wat wordt geknoeid zo snel mogelijk op.
  2. Maak vlekken door olie, vet en etenswaren schoon met een citrusreiniger zoals Nox crete bio clean,1:5 gemengd met water.
  3. Reinig en droog het schoonmaakmiddel af voordat het is gedroogd. Laat het schoonmaakmiddel niet opdrogen op de vloer, dit kan schade veroorzaken.
  4. Verwijder gemorste vloeistoffen direct. Zuur concentraties zullen de vloer permanent etsen. Voedsel zoals mosterd en rode wijn laten vlekken achter als deze niet onmiddellijk verwijderd worden. Wanneer u het gevallen vuil niet direct opruimt loopt u het risico dat het vuil in de vloer trekt, wat permanente vlekken als gevolg kan hebben.
  5. Na verloop van tijd worden vloeren behandeld met Duro Nox indrukwekkend vlekbestendig en steeds minder gevoelig voor vlekken.
  6. Reinig regelmatig de vloer met water in combinatie met het door ons bijgeleverde reinigingsmiddel. Dit versnelt de inwerktijd van het impregneermiddel.

Lees meer over het onderhouden van uw betonvloer op onze onderhoudspagina.

The Concrete Factory

Onze experts staan voor u klaar om te helpen met al uw vraagstukken over beton.